MI SE PITAMO U LIGI EVROPE: Zvezda večeras (21.00) dočekuje Javor, a trener Stanković razmišlja i o Liberecu

Z. Ć.

25. 10. 2020. u 10:44

ZVEZDA se vraća na domaći kolosek, a mislima je još u Evropi. Na "Marakani" večeras (21.00) u 12. kolu Superlige gostuje Javor i Ivanjičani su se smestili kao "sendvič" između dva dvoboja u Ligi Evrope. O porazu u Zinshajmu se još polemiše, iako su uveliko počele i pripreme za duel sa Liberecom u četvrtak.

МИ СЕ ПИТАМО У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Звезда вечерас (21.00) дочекује Јавор, а тренер Станковић размишља и о Либерецу

Aleksa Vukanović

- Imali smo dve jake utakmice, normalno je da bude rotacija. Protiv Javora će šansu dobiti oni koji su imali manju minutažu, neke igrače ću da odmorim - rekao je trener crveno-belih Dejan Stanković, pa se i on prebacio na mnogo interesantnije, međunarodne teme. - Radujem se zbog toga što ćemo naredne dve utakmice u Ligi Evrope igrati kod kuće. Ovo što smo pokazali je dobra podloga za nastavak rada. Sa velikim smo uverenjem da možemo da se pitamo nešto u ovoj grupi.

Zvezda je protiv Hofenhajma prvi put igrala u formaciji sa tri štopera, što se pokazalo kao dobra strategija.

- Postavljaćemo se iz utakmice u utakmicu, analizirajući protivnika, a pre svega ćemo gledati sebe. To je jedna od dobrih opcija. U Nemačkoj je to bilo odlično, dobro stajanje, izlaženje bekova... To je jedna od veoma dobrih formacija koje ćemo sigurno koristiti u budućnosti.

Stanković nije mogao da odgovori na pitanje da li će Kanga i Ivanić, koji su bili pozitivni na virus korona, biti u sastavu za Liberec.

- Jedva čekam da se vrate. Voleo bih da ih imam na raspolaganju, to su dva igrača vrhunskog kvaliteta, dva startera, igrača koji donose ogroman kvalitet i ravnotežu u timu.

FAUL (NI)JE BIO

STANKOVIĆ je prokomentarisao i spornu situaciju pre prvog gola Hofenhajma.

- Kada se dešavaju takvi startovi, sudija bi trebalo da ih sankcioniše. Nije bio faul iako je sa strane izgledalo kao da jeste. Opet ja bih ga svirao, jer kada je neko na zemlji, a neko u vazduhu, a lopta između, to može da se završi pogubno. Velja je morao čvršće i jače da ide na tu loptu. Ne krivim ga, ali mora da se navikava da u takve duele ulazi još jače.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!