PODVIG JOŠ VIŠE DOBIJA NA ZNAČAJU: Šahtjor u Madrid došao se veteranima i klincima i srušio Real

Novosti online

22. 10. 2020. u 08:05

VELIKI podvig napravili su fudbaleri Šahtjora, pošto su pobedili Real u Madridu sa 3:2 u prvom kolu Lige šampiona.

ПОДВИГ ЈОШ ВИШЕ ДОБИЈА НА ЗНАЧАЈУ: Шахтјор у Мадрид дошао се ветеранима и клинцима и срушио Реал

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Ukrajinski šampion je na poluvremenu vodio sa 3:0, ali je nakon golova Luke Modića i Džuniora Vinisijusa morao dobro da se pomuči da sačuva vođstvo.

Uspeo je u tome tim iz Donjecka i osvojio velika tri boda, iako je trener Luis Kastro imao mnogo problema sa sastavljanjem tima za ovu utakmicu.

Kako piše "El Pais" Šahtjor je na ovaj meč došao bez čak osam igača koji su bili pozitivni na virus korona. U timu je bilo dosta mladih fudbalera, ali i veterana.

Mnogi igrači ukrajinskog šampiona nisu ni doputovali u Madrid. Iz Šahtjora su čak razmišljali da traže da se meč odloži, mada je vrlo izvesno da u tome ne bi uspeli.

Pravila UEFA kažu da klub mora imati 13 zdravih igrača, među kojima je jedan golman, a ekipa iz Donjecka je zadovoljila tu kvotu.

- Ovo je katastrofa! Slučajevi sa kojima se svakodnevno susrećemo su jako opasni za čovečanstvo u celini, pa i za sport. Ostali smo bez niza igrča za utakmicu s Realom. Ali to je svet u kome danas živimo - rekao je Luis Kastro.

Posle prvog kola u grupi B vodi Šahtjor sa tri boda, Inter i Borusija Menhengladbah imaju po jedan, dok je Real na začelju tabele bez bodova.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Indeks. hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna