BIVŠI FUDBALSKI SUDIJA RAKA ĐUROVIĆ ZA "NOVOSTI": Sudija morao da "dosađuje" pre kornera

N. ILjUKIĆ

19. 10. 2020. u 22:12

GLAVNI sudija 163. večitog derbija je morao da bude konkretniji pre izvođenja Zvezdinog kornera koji je prethodio penalu i izjednačujućem golu.

БИВШИ ФУДБАЛСКИ СУДИЈА РАКА ЂУРОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Судија морао да досађује пре корнера

FOTO: N. Paraušić

Ovo je za "Novosti" izjavio dugogodišnji srpski arbitar Rade Đurović, ekspert za suđenje i čovek koji je "milion" puta bio u istim ili sličnim situacijama tokom aktivne karijere.

- Preporuka sudijama je da pre izvođenja udaraca iz ugla i sličnih prekida budu uporni, skoro i dosadni kod igrača oba tima i da im nekoliko puta ponove da vide šta rade pre dolaska lopte u šesnaesterac. Navika svih fudbalera je da se "dave", vuku za dresove ili prave i grublje startove pre udarca iz ugla. Zato je obaveza glavnog arbitra da skrene pažnju i bude uporan - kaže Đurović.

SEĆANjE NA KRUŠEVAC

PODSETIO je Rade Đurović i na meč 1. kola Superlige Napredak - Partizan (1:3) koji je rešen sličnim penalom kao nedeljni derbi i kada je Zvezda prva počela rat saopštenjima za ovu napaćenu godinu.

- Još tada sam rekao da je sudija Grujić imao sve elemente da dosudi kazneni udarac, ali i da nisam bio siguran da li bi ga sudio da se desilo u šesnaestercu Partizana - kaže Đurović.

Kada je Miloš Jojić već napravio očigledan penal, Đurović je primetio još jedan važan detalj.

- Videlo se da je Jojić, pokupio gospodske manire iz Nemačke. Odmah je mirno prihvatio odluku i skoro da sam ubeđen da bilo koji drugi akter derbija ne bi reagovao kao Jojić. Nažalost, naše sudije imaju jednu lošu naviku, da pravdu dele shodno rezultatu na utakmici i jačini rivala. Zato mi se nekako čini da sudija ne bi svirao onaj penal za Zvezdu da je rezultat u tom momentu bio 0:0 - tvrdi Đurović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna