DERBI ZANIMLJIVOSTI: Zvezda na jesenju pobedu u Humskoj čeka 27 godina

V. N.

18. 10. 2020. u 12:54

OD OSAMOSTALjENjA Srbije na 36 odigranih derbija pravdu je delilo 17 arbitara.

ДЕРБИ ЗАНИМЉИВОСТИ: Звезда на јесењу победу у Хумској чека 27 година

FOTO: AP

Najviše puta na centru je bio Milorad Mažić (11), a slede Danilo Grujić (6), Dragomir Stanković (3)...

Eraković, Sanogo, Falčineli i Spiridonović još nisu osetili čar derbija iz redova Crvene zvezde

Holender i Bajbek, logično, nisu nosili crno-beli dres na najznačajnijem meču našeg fudbala, i ako zaigraju to će im biti zvanični debi u Partizanu.

Pre prošllog derbija (1. mart 2020, 0:0), na prvenstveni remi u svetkovini srpskog fudbala čekalo se tri godine.

Poslednji put kada je Zvezda odnela pobedu u Humskoj na prvenstvenom derbiju, bilo je 2016. pod vođstvom Miodraga Božovića, dok na poslednja četiri nije dala gol.

Poslednji jesenji trijumf u gostima, crveno-beli su zabeležili 26. septembra 1993. rezultatom 2:0 (strelci Ilija Ivić i Dejan Petković).

Aleksandar Stanojević, trener domaćina, u srpskom šampionatu još nema poraz od Zvezde, četiri puta je slavio, bez primljenog gola.

Bivši kapiten crno-belih Saša Ilić rekorder je po broju odigranih derbija (31). Sledeći na večnoj listi je Momčilo Vukotić, koji je protiv najvećeg rivala odigrao 25 utakmica.

Ričmond Boaći je sa tri gola, koliko su dali i Ugo Vieira i Segundo Kastiljo, najefikasniji stranac Crvene zvezde u večitim derbijima.

Od osamostaljenja Srbije 2006. osam stranaca Zvezde je postizalo golove u derbiju: Boaći, Vieira, Kastiljo po tri, Ben, Kanga, Ibanjez, Kadu i Borha po jedan.

Lamin Dijara je sa pet pogodaka (Liga i Kup) najefikasniji stranac iz redova Partizana u večitim derbijima, ali i od svih stranaca.

Od 2006. čak 11 stranaca postizalo je golove za Partizan: Dijara 5, Tejgo, Moreira, Leonardo 3, Rikardo Gomeš, Žuka i Suma 2, Tavamba, Everton, Gogua i Kleo po jedan.

Vladimir Stojković je jedini osvojio duplu krunu sa oba kluba. Sa Crvenom zvezdom je to uradio u sezoni 2005/2006, a potom sa Partizanom u sezoni

2010/2011.

PARTIZAN - C. ZVEZDA

prvenstvo

162 47 51 64 196:227

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda