MILAN ĐURIČIĆ ZA "NOVOSTI": Napredak poštujemo, ne plašimo ga se! Stručni štab u Nišu spoj mladosti i iskustva!

A. Ilić

15. 10. 2020. u 11:40 >> 11:54

NENADANO je jedan od tvoraca velikih uspeha FK Partizan u prethodnom periodu napustio klub. Ipak, u redovima niškog superligaša nisu sedeli skrštenih ruku, brzo je Milan Đuričić došao do novog angažmana.

МИЛАН ЂУРИЧИЋ ЗА НОВОСТИ: Напредак поштујемо, не плашимо га се! Стручни штаб у Нишу спој младости и искуства!

FOTO: Marko Aleksovski / FK Radnički

Ljubitelji fudbala na jugu Srbije bili su srećni kada je Radnički objavio njegov povratak na "Čair".

U sezoni 2017/18 Đumi je bio trener "Reala sa Nišave" sa kojim se upisao u istoriju. Vezao je šest pobeda u nizu, na taj način oborio je rekord svog đaka Milana Rastavca koji je stao na koti pet. 

Đuričića je po dolasku zatekla reprezentativna pauza, a to je bila idealna prilika za mini pripreme u Etno selu Stanišići, gde je imao priliku da se bliže upozna sa svojim novim igračima. 

FOTO: Marko Aleksovski / FK Radnički

"Moram biti zadovoljan timom. Sticajem okolnosti pratim sve timove u ligi, znam igrače Radničkog. Problem je u tome što je Radnički pripreme počeo dve nedelje kasnije u odnosu na ostale klubove, ali verujem da ćemo to nadoknaditi", počeo je Đuričić razgovor za "Novosti". 

DEBI PROTIV NAPRETKA 

Naredni protivnik je Napredak. Utakmica se igra u subotu 17. oktobra od 16 časova.  

"Svaka prva utakmica je teška, gde god da se igra. Utakmice Radničkog i Napretka su uvek derbi i specifične su same po sebi. Napredak je menjao trenera jer nije imao rezultat. Ali igrali su dobbro. Njihove partije nisu ispraćene rezultatima. Igrači poput Milunovića, Marjanovića i Sprema izazivaju respekt, ali učinićemo sve da ih dobijemo. Poštujemo ih, ali ih se ne plašimo". 

Iskusni stručnjak je potom govorio o ambicijama u tekućoj sezoni. 

"Moje lične i ambicije mog stručnog štaba su uvek najveće. Mi želimo da budemo što bolje plasirani u prvenstvu i da u kupu dođemo što je moguće dalje. Učinićemo sve da ostvarimo naše i ambicije kluba, ali svi moraju biti spremni na veliki rad". 

Dotakli smo se stručnog štaba, treba istaći podatak koji je prava retkost u domaćem fudbalu. Đuričić je u niškom superligašu formirao stručni štab sačinjen od mladih trenera, te se može reći da u Nišu vlada spoj "mladosti i iskustva". 

FOTO: Marko Aleksovski / FK Radnički

"To su mladi, ali veoma vredni i talentovani ljudi. Njihovo znanje nije sporno. Zumbul Mahalbašić i Stefan Janković su se već oprobali u seniorskom fudbalu. Te su se u nekom smislu već dokazali. Vladimir Popić takođe, kao i Saša Stojanović, koji je tek počeo da se bavi trenerskim poslom i pokazuje nadarenost. Pored Miroslava Stankovića - Kineta, koji je trenerr golmana i koji je već dugo u Radničkom, ovaj stručni štab je ozbiljna snaga Radničkog. Žao mi je što Predrag Pešić nije sa nama, ali ima vremena", ističe Đuričić. 

Radnički 25. oktobra na "Čairu" čeka Partizan. 

"Proveo sam prelepih 15 meseci u Partizanu. U tom periodu, sedeo sam na klupi na pet derbija i mogu da kažem da je vrlo teško igrati utakmice nakon derbija. Partizan je doveo dosta igrača, mislim i najviše od svih kluboa, a sem Sadika niko nije otišao. Biće to teška utakmica i za nas i za Partizan. Neka bolji pobedi", rekao je Milan Đuričić za "Novosti". 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)