HOLENDER: Privukla me je istorija, ali i svetla budućnost Partizana - Došao sam po titulu!

Novosti online

03. 10. 2020. u 15:56 >> 16:01

FILIP Holender je po dolasku u Partizan prvu izjavu dao mađarskim medijima.

ХОЛЕНДЕР: Привукла ме је историја, али и светла будућност Партизана - Дошао сам по титулу!

Foto: FK Partizan

Po njegovim rečima, smatra da je odluka da zaigra za Honved bila ispravna. U razgovoru za mađarski "Nemzetispor" govorio je o svom početku, ali i razlozima za dolazak u Partizan. 

"Kada sam počeo da treniram sa sedam godina, svi su mi govorili da odem na probu u Zvezdu i Partizan. Ipak, ukazala se šansa da odem na probu u Honved i tako je sve počelo. Tamo sam postao šampion države, postao sam punoletan, dobio državljanstvo i postao reprezentativac i zbog toga ću uvek biti zahvalan" - Počeo je Holender i dodao: 

"Otac mi je rekao - sine, ovo je klub legendarnog Ferenca Puškaša. Ako te Honved zove, moraš da ideš! Bilo je to pre skoro 12 godina, ali i dalje mi te reči odzvanjaju u ušima", dodaje napadač. 

Za dolazak u Srbiju opredelio se ujedno i zbog toga što će na taj način biti bliže svojoj porodici. 

"Otac mi je ovaj put prepustio ulogu da biram. Sve je bilo na meni, sada nemam 14 nego 26 godina. Moja majka i dalje živi u Kragujevcu, što nije daleko od Beograda i to će mi dobro doći. Nikada nisam bio blizu moje porodice u prethodnih 12 godina kao što ću sada biti, moći ćemo češće da se viđamo", rekao je Holender i dodaje da je drugi razlog za dolazak u Partizan istorija, ali i svetla budućnost koju klub ima. 

"Partizanova prošlost je bila primamljiva podjednako kao i njegova budućnost. To je tim koji je 27 puta bio šampion i nadam se da nećemo dugo čekati 28. titulu. Klub mora da se bori za titulu svake godine. U Honvedu sam imao taj sjajan osećaj osvajanja trofeja, želim da to osetim i u Beogradu", rekao je novi fudbaler Partizana. 

Pratite "Novosti online" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije