LJUBAV JAČA OD RANGA: FK "Prva iskra iz Runjana u prošlosti šest puta zaredom osvajala šampionat opštinske lige!

V.Mitrić

02. 10. 2020. u 20:35 >> 20:46

OVA generacija, na slici, Fudbalskog kluba „Prva iskra“ iz Runjana, osnovanog davne 1947 godine, ostala je zlatnim slovima upisana u analima fudbala u Podrinju –šest godina uzastopno žezdesetih godina munulog veka bila je najbolja ekipa u konkurenciji više od 40 iz ovog dela Srbije.

ЉУБАВ ЈАЧА ОД РАНГА: ФК Прва искра из Руњана у прошлости шест пута заредом освајала шампионат општинске лиге!

FOTO: Privatna arhiva

U viši rang nisu se seleli, jer, kako kaže Radomir Mitrić, jedan iz te plejade najboljih, "nije bilo novca, koji se podrazumevaju u višim rangovima, dok je uvek bilo za porrebe takmičenja u Opštinskoj ligi, kao i ljubavi meštana prema njima i njihove lj ubavi prema mestu, klubu i fudbalu“.

"Jedne godine funkcioner Sofke u Loznici, koji nas je voleo i poštovao, pošto nas je dareovao novom opremom, rekao je da ćemo da budemo klub SOFKE i da idemo u viši rang, a troškove će da plaća ova sportska organizacije i sve je bilo precizirano, ali je naš nesuđeni mecena, u međuvremenu, poginuo i ostali smo u nižem rangu, dok su drugi koji su imali para, mnogo lošiji „jezdili“ u više rangove-priča Radomir Mitrić. –Svako zlo ima svoje dobro, pa su i generacije posle nas nastavile da igraju fudbal iz ljubavi prema  sportu i našim Runjanima, ne gledajući na pare, što je blagodet koja je sačuvana, Bogu hvala do današnjih dana.

Naš sagovornik je jedan od bivših fudbalera, koji je, kad je  otišao u Nemačku, gde je  radio i igrao fudbal, pomagao klub koliko god je mogao na razne načine, uključujući i u opremi.Meštani su pomagali klub, koliko je ko mogao, neko u novcu, neko tako  što je prevozio fudbalere, prvo zapregom, kao što je činio legendarni Runjanac Milovan Višnjić, a kasnije automobilima, a neko bi poklonio prasetinu ili jagnjetinu i piće za fudbalere.

Klub, opet, vaskrsava ponosan na sve svoje generacije, od prve, koju su činili visoki i ntelektualci i sjani domaćini, do pomenute zlatne i kasnijih koje su sačuvale iskonsku ljubav prema fudbalu i selu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a