NENAD LUKIĆ PRED DUEL SA FCSB: Da pokrenemo pobednički niz!

S.BAJIĆ

15. 09. 2020. u 17:44

FUDBALERI iz Bačke Topole okreću novu stranicu istorijske čitanke, u četvrtak, 17. septembra u Senti, gde će na stadionu na kojem su se uveliko odomaćili, dočekati rumunski FCSB, nekadašnju Steauu u duelu drugog kvalifikacionog kola Lige Evrope.

НЕНАД ЛУКИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА ФЦСБ: Да покренемо победнички низ!

Foto: TSC

To će po svemu biti trenutak za anale Senćana, koji imaju fudbalsku tradiciju dugu 115 godina a sada prvi put se u njihovom gradu igra evropska takmičarska utakmica. Jednako tako, Bačkotopolčani su prvi put domaćini u internacionalnom meču, koji žele da obeleže na poseban način.

- Pre svega, da se predstavimo u najboljem svetlu- kaže Nenad Lukić, uzdanica napada TSC-a.- Reč je o istorijskoj utakmici gde nam je rival nekadašnji šampion Evrope, klub broj jedan u susednoj Rumuniji. Motiva ima na pretek a želje su, svakako, da ponovimo uspeh sa starta iz Moldavije i da prođemo u treći krug. Istina, ne dočekujemo ih baš u idealnom momentu. Mala kriza je evidentna kod nas posle tri negativna rezultata. Međutim, to je upravo prilika da pokrenemo novi pobednički niz.

FUDBALERI FCSBA dolaze u Srbiju u sredu, dan pred meč, biće izolovani i smešteni u hotelu na Zobnatici koja je od Sente udaljena 45 kilometara. Odradiće trening u 19 časova na stadionu u Senti,  koji je po svemu spreman za svoju premijeru na evropskoj sceni. Predstavnici FS Srbije i domaćini su danas obavili poslednju kontrolu i ustanovili da je sve u najboljem redu ali i da je potrebno još samo da se uradi završna „šminka“.

Lukić, kao i njegovi saigrači, zna da je FCSB, kako ističe, veoma kvalitetna, ofanzivna i brza ekipa koja napada po bokovima.

- Naš ceo tim će morati da poradi više na defanzivi, s obzirom na to da smo u poslednja tri prvenstvena meča primili dosta golova. Svakako, pokušaćemo da igramo našu napadačku igru, da nametnemo svoj ritam ali i da ne ostavljamo rivalu prostor iza. Posedujemo napadačke kvalitete, nismo opterećeni značajem utakmice i imamo veliki motiv. Naš klub raste iz utakmice u utakmicu, već gotovo tri godine ređa uspehe, ide napred. Bivši evropski šampion jeste favorit na papiru, to ne sporimo. Ali, imamo načina da se nosimo sa evropskim ekipama, da se borimo za našu evropsku priču. Naš klub i naši navijači su zaslužili to – kategoričan je Lukić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)