NIKAD VIŠE KORUPCIJA U FUDBALU: Infantino se zalaže da se osnuje agencija za borbu protiv podmićivanja

Beta

14. 09. 2020. u 22:34

PREDSEDNIK Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je danas da bi ta organizacija pomogla finansiranje globalne agencije za borbu protiv korupcije u sportu.

НИКАД ВИШЕ КОРУПЦИЈА У ФУДБАЛУ: Инфантино се залаже да се оснује агенција за борбу против подмићивања

Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

O stvaranju tela poput Svetske antidoping agencije (WADA), ali za bavljenje korupcijom, nameštanjem utakmica i uticajem organizovanog kriminala u sportu, govori se više od decenije ali bez detaljnog predloga.

"Mi u Fifi smo spremni da uložimo u to. Možda bi stvaranje takve agencije pomoglo da sport bude bezbedan u narednim decenijama", naveo je Infantino na događaju u organizaciji Ujedinjenih Nacija u Beču.

Fifa je poslednjih godina pogođena velikim skandalima u vezi sa finansijskim malverzacijama. Među brojnim nekadašnjim zvaničnicima svetskog fudbala, postupci se vode protiv bivšeg predsednika Fife Sepa Blatera i predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišela Platinija.

"Nikada više. Nikada više korupcija u fudbalu", rekao je Infantino, koji je i sam pod istragom u Švajcarskoj zbog neprijavljenih sastanaka sa tadašnjim generalnim tužiocem Mihaelom Lauberom.

Lauber je pre dve nedelje napustio funkciju, nakon što nije prijavio sastanak sa Infantinom u junu 2017. godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati