DOCIĆ PRETI ZVEZDI: Idemo na pobedu, iako su oni favoriti

Tanjug

09. 09. 2020. u 16:16

KAPITEN fudbalera Čukaričkog Marko Docić rekao je da će derbi 7. kola Superlige protiv Crvene zvezde biti najveći izazov za tim sa Banovog brda u dosadašnjem delu sezone.

ДОЦИЋ ПРЕТИ ЗВЕЗДИ: Идемо на победу, иако су они фаворити

Foto: M.Vukadinović

Utakmica između Čukaričkog i Crvene zvezde igra se u petak od 19 sati na Banovom brdu.


- Uz meč protiv Vojvodine u Novom Sadu, ovo će svakako biti najveći izazov za naš tim u dosadašnjem delu sezone. Gledao sam nekoliko utakmica koje je Crvena zvezda igrala ove sezone, u svima su bili dominantni. Imaju prepoznatljiv stil igre i pre svega dosta individualnog kvaliteta, igrača koji u svakom trenutku mogu da reše meč", rekao je Docić za klupski sajt.

Crveno-beli su na čelu tabele sa maksimalnim učinkom, a Brđani su trenutno trećeplasirani.

- Svakoj utakmici pristupamo sa sto odsto svojih mogućnosti, bilo da je rival Crvena zvezda ili neko iz donjeg dela tabele. Jednostavno, svaka pobeda vredi tri boda, tako da nam je u tom smislu od jednake važnosti predstojeći duel, kao na primer meč protiv Radničkog u Nišu. Znamo da bi zakomplikovali stanje na tabeli u slučaju pobede, ali ne razmišljamo na taj način. Tek je sedmo kolo, idemo utakmicu po utakmicu, a rezultat će doći sam po sebi, kad se dobro radi i igra, kad je dobra atmosfera u ekipi", rekao je Docić.

- Svakako da nećemo ništa menjati u našem odnosu prema igri i napadačkom opredelenju, ali smo svesni da ćemo možda biti prinuđeni da se branimo u nekom delu meča. Zvezda je favorit i to je sasvim normalno u takvim okolnostima. Na nama je da pokušamo da „izvršimo pritisak na loptu“, da probamo da budemo što više na protivničkoj polovini ", istakao je kapiten Čukaričkog i dodao da bi bio zadovoljan i bodom protiv šampiona na Banovom brdu.

- Iskreno, bio bih zadovljan, uvek respektujemo Zvezdu. Ali, i u slučaju da imamo nerešen rezultat, trudićemo se da idemo na pobedu".

Upitan je i da li očekuje da će se Zvezda čuvati za vrlo bitan duel protiv Omonije u kavlifikacijama za Ligu šampiona.

- Već drugu, treću godinu, Crvena zvezda ima ogroman broj pođednako kvalitetnih igrača, bar 22-23 prvotimca koji u svakom trenutku mogu da odgovore na superligaške zahteve. Zbog toga ne očekujem da kombinuju. Iza nas je reprezentativna pauza, verovatno su se dobro odmorili, a imaju i dosta vremena posle naše utakmice za pripremu duela protiv Omonije", rekao je Docić.

Od 2006. godine Čukarički je Zvezdu pobedio svega pet puta, a jedan od tih trijumfa ostao je u sećanju svih na Banovom brdu iz aprila 2019, kad je zaustavljen niz od 57 mečeva crveno-belih bez poraza.

- Naravno da te utakmice ostaju u sećanju, posebno zbog načina na koji smo pobedili. Bio je to ujedno i vrlo značajan trijumf u borbi za Evropu. Sada je situacija drugačija, tek je sedmo kolo, biće verovatno i mnogo značajnijih mečeva u sezoni. I sada, kao i tada, Čukarički ima dosta igrala koji mogu da naprave razliku, verujemo u svoj kvalitet", zaključio je Docić, koji je ove sezone postigao četiri gola u šest mečeva, uz to ima i tri asistencije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)