MITAR NE MOŽE SAM: Pred baraž u Norveškoj jedini na nivou golgeter koji se primiče Bobeku

Đ. S.

04. 09. 2020. u 21:34

VREMENA za analiziranje Rusije nema (1:3), Turska je na redu sutra (nedelja 20.45), ali je Norveška u mislima.

МИТАР НЕ МОЖЕ САМ: Пред бараж у Норвешкој једини на нивоу голгетер који се примиче Бобеку

Mitrović u duelu sa Ozdoevom u Moskvi Foto AP

Sa tim i pitanje kako podići nivo igre srpske reprezentacije pred oktobarski baraž, koja ne izgleda kao tim koji je potpuno spreman da odleti na EP. Istina, pauza zbog svetske pandemije je poprilično uticala na to, ali izdanje pulena selektora Ljubiše Tumbakovića u Moskvi u prvom kolu Lige nacija mora da posluži kao opomena.

"Vivi-sekcija" poraza od "zbornaje", kao i nekih prethodnih duela će doneti dva zaključka pred okršaj na dalekom severu kontinenta - Aleksandar Mitrović(25) ne može, i ne sme sve sam, a odbrana pod hitno mora da stane na noge i prestane da se sapliće.

Kada je u pitanju prva teza, to najbolje pokazuje statistika, koja ovog puta otkriva taman koliko treba i kaže da je na poslednjih osam susreta napadač Fulama bio strelac za nacionalni tim. U tom periodu "orlovi" su postigli 18 golova, od čega je Mitrovićevih 12. Time je stigao do kote 35 na večnoj listi strelaca reprezentacije, i dva koraka ga dele od drugog mesta, a tri od izjednačavanja sa rekorderom Stjepanom Bobekom (38). Ali kao što Betmenu treba Robin, tako će i Mitroviću trebati još jedan produktivan saigrač. Zasada je to bio jedino Dušan Tadić, koji je u pomenutom periodu jednom bio strelac i četiri puta asistent.

- Rusi su nas dobili na naše greške, ali moramo da zaboravimo ovu utakmicu i okrenemo se Turskoj. Valjda ćemo biti bolji i efikasniji - iskren je bio Mitrović posle Rusije.

Ono što je takođe uočljivo iz duela na VTB areni je porozna i neuigrana odbrana. Opravdanje donekle ima samo mladi štoper Strahinja Pavlović, jer je na debiju morao da se "rve" sa gorostasom Artemom Džubom. U Norveškoj, niko neće imati pravo na izgovor.

MREŽA NE MIRUJE DVE GODINE

POKAZATELj da nam odbrana trenutno nije najjači adut je i statistički podatak koji govori da mrežu na zvaničnim utakmicama nismo sačuvali još od oktobra 2018. kada smo igrali 0:0 sa Rumunijom. Od tada su svi pogađali protiv nas, čak i Litvanija i Crna Gora.

PRVIH PET

Stjepan Bobek 38

Milan Galić 37

Blagoje Marjanović 37

Savo Milošević 37

Aleksandar Mitrović 35

o Golovi za A tim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju