JELISELJSKA POLJA SPREMNA ZA SLAVLJE: Bezbednost u Parizu kao za Novu godinu

PARIŽANI odbrojavaju minute od početka velikog finala. U nedelju uveče, na više televizijskih kanala u gornjem uglu teklo je vreme do prvog sudijskog zvižduka. Ovde sve kao da je podeljeno na vreme pre i posle finala.

ЈЕЛИСЕЉСКА ПОЉА СПРЕМНА ЗА СЛАВЉЕ: Безбедност у Паризу као за Нову годину

FOTO: AP

Istovremeno, Pariz je u velikom iščekivanju. Pet hiljada navijača biće prisutno na "Parku prinčeva", da zajedno, preko velikog ekrana najvijaju u velikoj završnici Lige šampiona. 

Gradonačelnica Pariza An Idalgo, koja je ovom prilikom otputovala u Lisabon, pozvala je na kontrolisano slavlje, u slučaju pobede. Zatražila je i da se poštuje obaveza držanja fizičke distance.

Inače, prognozirala je pobedu PSŽ-a sa 2:1.

Jelisejska polja će u vreme utakmice biti zatvorena za saobraćaj, i to će biti jedino mesto gde će biti dozvoljena masovna proslava ako trijumfuje pariski klub.

Vlasti ne žele ništa da prepuste slučaju, pa je za čuvanje reda aktivirano čak 3.000 policajaca, po principu koji važi za novogodišnju noć.

Takođe, treba reći da će 17 metro stanica biti zatvoreno. Oni će brinuti o bezbednosti, štititi butike od eventualne pljačke i uništavanja, ali i pisati kazne za one koji ne nose maske. Širom avenije, navijačima će biti na raspolaganju 20.000 maski.

Slavlje u slučaju pobede ne bi trebalo da traje dugo. Pariska prefektura je stavila do znanja da će dva sata posle kraja meča isprazniti poznatu aveniju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?