ZVEZDA POD STAKLENIM ZVONOM: Crveno-beli će trenirati u ponedeljak na stadionu "Er Albanija", meč u utorak od 20.00

Z. ĆOROVIĆ

22. 08. 2020. u 09:17

FUDBALERI Crvene zvezde će dva dana u Tirani, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (jedan meč) biti "pod staklenim zvonom", ali ne zbog toga što je utakmica povišenog rizika, već zbog strogih pravila ponašanja na koje je UEFA obavezala klubove u uslovima pandemije virusa korona.

ЗВЕЗДА ПОД СТАКЛЕНИМ ЗВОНОМ: Црвено-бели ће тренирати у понедељак на стадиону Ер Албанија, меч у уторак од 20.00

Foto: Crvena zvezda

Protokol ponašanja koji je evropska kuća fudbala ispostavila svim ekipama koje igraju u kvalifikacijama, potpuno se uklapa u namere ekspedicije Crvene zvezde da na ovom "vrućem" gostovanju bude maksimalno izolovana i zaštićena.

BEZBEDNOST

U EKSPEDICIJI crveno-belih koja putuje u Tiranu neće biti dodatnih "bezbednjaka", niti posebnih mera koje se razlikuju od protokola kod ostalih gostovanja. To ne znači da tamo neće biti i srpske policije, koja u dogovoru sa domaćinom i UEFA, može da organizuje dodatno obezbeđenje, u svom aranžmanu.

Kako "Novosti" saznaju, ekspediciju crveno-belih činiće pedesetak ljudi, put u Tiranu planiran je u ponedeljak, u 11.00. U toj ekspediciji neće biti dodatnog obezbeđenja u odnosu na druge utakmice, a sa ekipom će putovati i kuvar sa zadatkom da nadgleda obroke, jer se namirnice neće nositi iz Beograda.

U prestonici Albanije, fudbaleri, članovi stručnog štaba i rukovodstva imaće poseban sprat u hotelu gde će odsesti i biće odvojeni od ostalih gostiju. Već je rezervisan jedan lift koji će biti na raspolaganju samo Beograđanima, kao i zasebna sala za ručavanje.

Na svim ovim detaljima insistira UEFA, po uzoru na nemački model od pre par meseci kada je obnovljeno takmičenje u Bundesligi. UEFA, takođe, zahteva da ekipe putuju čarter avionima i zato je izdvojila dodatnih 40.000 evra kao bonus ekipama koje gostuju. Jedno od najvažnijih stavki u zvaničnom protokolu je obaveza koja ima težinu naređenja, a to je da članovi gostujućih ekspedicija ne napuštaju hotel u kome borave, da niko ne ide u šetnje i obilaske grada kako bi se sprečio rizik od širenja zaraze.

BEZ IZJAVA U TIRANI

FUDBALERIMA Tirane stavljen je "rajsfešlus" na usta pred dolazak Crvene zvezde. "Novosti" su juče stupile u kontakt sa jednim igračem albanskog prvaka, ali nisu mogle da dobiju intervju, jer je usledio odgovor da je igračima Tirane zabranjeno da daju izjave i albanskim i stranim medijima.

Ova obaveza se podudara sa namerama crveno-belih, koji se sigurno ne bi šetkali po Tirani, čak i da nema opasnosti od korone. Crvena zvezda je, može se slobodno reći, profesionalno i ozbiljno shvatila sve instrukcije, pa je uvela i dodatne mere. Tako će se igrači i svi putnici za Tiranu, pred put dva puta testirati na virus korona.

Takođe, iz Zvezde su zahtevali da vozači autobusa koji će u Tirani voziti ekipu do hotela i stadiona, budu testirani na kovid 19. Crveno-beli su planirali jedan trening na stadionu "Er Albanija" u ponedeljak od 19.00, utakmica je u utorak, sat kasnije. Odmah posle meča, Zvezdina ekspedicija kreće na aerodrom i vraća se u Beograd.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju