FLIK SLUČAJNI HEROJ: Nemac na impresivan način vodio Bajern do finala protiv PSŽ

M. J.

20. 08. 2020. u 20:53

FUDBALERI Bajerna u velikom stilu plasirali su se u finale Lige šampiona, u kojem će im protivnik biti Pari Sen Žermen u nedelju u (21.00) na "Stadionu svetlosti" u Lisabonu.

ФЛИК СЛУЧАЈНИ ХЕРОЈ: Немац на импресиван начин водио Бајерн до финала против ПСЖ

Foto: EPA

Bavarska mašinerija ove sezone gazi sve pred sobom na svim frontovima, tako da je pobeda od 3:0 nad Lionom u polufinalu delovala kao rutinska stvar.

Bavarci su, međutim, svesni da na putu do šeste evropske titule najteže zadatak tek predstoji.

- Parižani imaju sjajnu ekipu i zasluženo su se plasirali u finale - rekao je Hansi Flik, trener Bajerna. - Detaljno ćemo ih analizirati, a već znamo da imaju veoma brze igrače. Pokušaćemo što bolje da organizujemo igru u odbrani. Naša glavna snaga je sposobnost nametanja snažnog pritiska na protivnika.

Flik, kada je preuzeo kormilo od Nika Kovača, trebalo je da bude samo privremeno rešenje. Ipak, Nemac je dobrim vođenjem ekipe za kratko vreme dobio poverenje čelnih ljudi u klubu i tako ostao na poziciji trenera sve do danas. Otkako je preuzeo Bajern, u 28 utakmica ostvario je samo jedan nerešen rezultat, dok je 27 puta izašao kao pobednik.

U pohod na trofej LŠ, Bavarci su krenuli iz grupe sa Totenhemom, Olimpijakosom i Crvenom zvezdom, završivši na prvoj poziciji sa maksimalnih 18 bodova i gol razlikom 24:5. Zatim, su u nokaut fazi padali Čelsi (3:0 i 4:1), Barselona (8:2) i Lion (3:0). Velike zasluge za ovakav uspeh ima i napadač Robert Levandovski, koji je u devet uzastopnih mečeva postigao bar po gol i tako se našao odmah iza Kristijana Ronalda koji je isto to učinio, samo na 11 utakmica.

BLIZU REKORDA BARSELONE

BAJERN je postigao 42 gola u LŠ 2019/2020. i blizu je Barseloninog rekorda od 45 pogodaka. Levandovski, Miler i društvo trebalo da tri puta zatresu mrežu Parižana da se izjednače sa Kataloncima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!