DA LI MU NAVIJAČI JOŠ VERUJU: Bartomeu otkrio ime novog trenera i najavio rasplet sage sa Mesijem

Beta

18. 08. 2020. u 23:13

HOLANDSKI stručnjak Ronald Kuman biće novi trener Barselone, potvrdio je prvi čovek tog fudbalskog kluba Đozep Marija Bartomeu.

ДА ЛИ МУ НАВИЈАЧИ ЈОШ ВЕРУЈУ: Бартомеу открио име новог тренера и најавио расплет саге са Месијем

Foto: EPA

- Ako se ništa ne promeni, Kuman će biti novi trener Barselone - rekao je Bartomeu za klupsku televiziju i dodao da pregovori napreduju, ali da još ništa nije potpisano.

Ova izjava Bartomeua stiže četiri dana nakon ponižavajućeg poraza Barselone od Bajerna iz Minhena sa 8:2 u četvrfinalu Lige šampiona.

- Kumana dobro poznajemo u Barseloni, ne samo kao igrača, već i kao trenera. On poznaje Barsu i njen način razumevanja fudbala... Za njega je uvek bio san da trenira Barselonu - rekao je Bartomeu.

Kao igrač, Kuman je pomogao Barseloni da osvoji svoju prvu evropsku titulu pre gotovo dve decenije, a sada bi trebalo da izvuče klub iz trenutne krize.  On će na klupi zameniti Kikea Setijena koji je juče i zvanično dobio otkaz.

Kuman je selektor Holandije od 2018. godine i ugovor mu važi do kraja Svetskog prvenstva 2022.

Barselona je posle poraza od Bajerna najavila "duboke" promene, a jedno od glavnih pitanja koje se postavlje je da li će Lionel Mesi ostati. Najveća zvezda tima ima ugovor do 2021. godine, ali nije krio svoje nezadovoljstvo klubom.

- Nisam razgovarao sa Mesijem, ali jesam sa njegovim ocem. Mesi je razočaran, kao i svi drugi. Bilo je bolno, ali moramo da se skupimo - rekao je Bartomeu i ponovio da je uveren da će Mesi ostati.

- Mesi želi da završi karijeru u Barseloni. To je rekao dosta puta. Razgovarao sam sa Kumanom i on mi je rekao da će Mesi biti centralni deo njegovog projekta - rekao je Bartomeu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)