IGUAIN O SEBI, POVRATKU U NAPULJ, MESIJU: Ne kajem se što sam napustio Napoli i prešao u Juventus

Novosti online

18. 08. 2020. u 14:01

GONZALO IGUAIN je ponovo na prekretnici karijere.

ИГУАИН О СЕБИ, ПОВРАТКУ У НАПУЉ, МЕСИЈУ: Не кајем се што сам напустио Наполи и прешао у Јувентус

Foto: EPA

Pred isčekivanje da li će se rastati sa Juventusom ovog leta ili ne osvrnuo se na dosadašnju karijeru i sve probleme koje je ona nosila kada je odlučio da napusti Napoli zbog selidbe u Torino. Uporedio je svoju situaciju pre nekoliko godina sa aktuelnom temom - eventualnim odlaskom Mesija iz Barselone.

- Sećam se na primer da sam ja mnogo patio u Premijer ligi. Šest meseci nisam uspevao da se prilagodim. To nema veze sa španskom ligom. Tamo se igra lep fudbal, sve je u lepoti igre. Napadače defanzivci ne udaraju kao u Španiji, publika ne zviždi na sve što joj se ne dopada. Sa druge strane je vrlo komplikovana liga. Ne znam kako bi sve to uticalo na Lea. Najvažnije je da odabere ono što oseća da ga čini srećnim, a ne ono zbog čega će drugi biti srećni – rekao je iskuni Iguain u razgovoru za “90 minuta” za Foks sport.

Osvrnuo se Pipa i na svoj odlazak iz Napolija, posle čega je dobijao bojkot i pretnje smrću od navijača iz Napulja.

- Ne žalim što sam iz Napolija prešao u Juventus. Znam da nisam savršen i mogu da me kritikuju da se nisam dovoljno zalagao ili da sam se ugojio, ali ne mogu reći da sam neuspešan ili da se nisam zalagao... Jasno mi je da je namera da se naudi kada se tako kritikuje neko. Kada sam to shvatio prestao sam da patim. – rekao je Iguain uprkos tome što je zbog te odluke svašta doživljavao.

Temu budućnosti u Juventusu ostavo je otvorenom jer ni on sam ne zna šta kako će se njegov put odvijati:

- U budućnosti bi bilo lepo da zaigram u MLS. Sad sam ovde i videćemo šta će se dešavati. Za pet dana počinjemo pripreme za novu sezonu. Dali su nam nekoliko dana odmora – kaže Argentinac.

Na pitanje hoće li se vratiti u Napulj, Iguain je u šali odgovorio.

- Sad kada je virus korona tu hoću. Staviću masku i kapu i to je to – rekao je kroz smeh Pipa, a potom se uozbiljio. - To mi nije u planovima. Mislim da mi nije oprošteno što sam otišao. Osećali su se kao da sam otišao u pobednički tim. Ali to je njihovo mišljenje. Moje je bilo da izaberem šta me čini srećnijim jer to je moj život. Ne žalim zbog toga. Koliko igrača je prešlo iz ekipe u ekipu, od Rivera do Boke, od Intera do Milana? Ronalda i Pirla niko nije nazivao izdajnikom zbog toga. Odluke koje neko donosi su samo njegove. Ja sam postigao u dresu Napolija 36 golova... Došao je poziv Juventusa i šta je trebalo da kažem? Želeo sam da igram Ligu šampiona. Izbor je bio fer.

Iguain uverava da mu ne nedostaje nastup u reprezentaciji Argentine:

- Mislim da sam sklopio sjajno partnerstvo sa Mesijem u reprezentaciji Argentine. Zaista sam voleo da igram sa njim. Ne nedostaju mi ni reprezentacija Argentine ni argentinski fudbal. Morate sebi postaviti pitanje: Zašto se igrači koji odlaze u Evropu ne vrate u Argentinu? Tamo je u reprezentaciji tri puta veći pritisak nego u bilo kom timu. S vremenom će me u Argentinci više ceniti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)