NEPOBEDIVI U LIGI EVROPE: Sevilja je sinonim za ovo takmičenje

Đ. S.

17. 08. 2020. u 21:10

AKO JE fudbal igra u kojoj na kraju pobeđuju Nemci, onda je Liga Evrope takmičenje u kojem nekako uvek put do trofeja pronađe - Sevilja

НЕПОБЕДИВИ У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Севиља је синоним за ово такмичење

FOTO: AP

Taj mit o nepobedivosti u "drugorazrednom" kupu Starog kontinenta, Andalužani su potvrdili i protiv Mančester junajteda posle preokreta, i došli na korak od osvajanja šestog pehara, a poslednju bitku vodiće sa boljim iz duela Intera i Šahtjora.

Presrećni su bili svi u taboru Sevilje, naročito trener Đulen Lopetegi, koji je posle dve neuspešne epizode na klupama Real Madrida i selekcije Španije, ponovo na stazi uspeha. Nada se španski trener i da neće pokvariti uspešan niz Sevilje od pet pobeda u finalima LE iz isto toliko pokušaja.

- Borili smo se koliko smo mogli protiv velikog protivnika, imali su svoje šanse kao i mi. I kad su nas sabili u ćošak na početk drugog poluvremena, mi smo ostali svoji i pokazali pobednički mentalitet - rekao je Lopetegi.

Jedan od heroja trijumfa španskog tima bio je marokanski golman Bono, koji je bravuroznim odbranama sačuvao mrežu u jeku stihijskih napada "crvenih đavola".

IZGUBILI SVA TRI POLUFINALA

FUDBALERI Mančester junajteda ne mogu se pohvaliti dobrim partijama ove sezone, kada su u pitanju odlučujući mečevi. Odigrali su tri polufinala i sva tri izgubili. Nedavno su "đavoli" bili lošiji od Čelsija u polufinalu FA kupa (3:0), gradski rival Siti ih je zaustavio na istom koraku u Liga kupu, da bi poraz od Sevilje samo podebljao učinak.

- U svakom važnom trenutku imali smo Bona da nas čuva. Jako sam srećan zbog njega, zaslužio je ovo - hvalio je trener Sevilja svog golmana.

Na drugoj strani, u redovima Mančestera, teško su se mirili sa porazom.

- Imali smo mnogo šansi, bolja ekipa je izgubila. U nekim utakmicama smo žurili, ali to nije bio slučaj protiv Sevilje - kategoričan je bio štoper Junajted Hari Megvajer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)