BEN PRVI ŠPIC ZVEZDE: Stanković kombinuje u napadu jer je dolazak Makede sve neizvesniji

Z. Ćorović

16. 08. 2020. u 08:52

BIO je blizu "Marakane", sad se udaljio od nje. Situacija oko dovođenja Federika Makede u Crvenu zvezdu menja se iz časa u čas i u tom iščekivanju Dejan Stanković je napravio novu kombinaciju u napadu, sa Benom u samom špicu.

БЕН ПРВИ ШПИЦ ЗВЕЗДЕ: Станковић комбинује у нападу јер је долазак Македе све неизвеснији

Foto: M. Vukadinović

U jednom trenutku su i italijanski i grčki mediji objavili da je Makeda izabrao crveno-bele i da se sa njima dogovorio o svim detaljima dolaska.

Kao nepremostiva prepreka u ovom transferu i dalje stoji obeštećenje koje Panatinaikos traži za italijanskog napadača. Crvena zvezda je bila spremna da plati 400.000 evra i da se odrekne 15 do 20 odsto sredstava od naredne prodaje, ali su Grci insistirali na većoj cifri, odnosno da im se odmah isplati 700.000 evra.

Srpski šampion će verovatno nastaviti ovu igru natezanja, ali se i sve više hladi od mogućnosti da Makedom osveži i osnaži napadačke opcije, koje su od samog starta sezone nesigurne i maglovite.

Uz kupovinu Makede, obavezno se podrazumevala prodaja bar jednog od trojice klasičnih špiceva sa kojima Zvezda raspolaže. Verovatno ta neizvesnost i najviše muči Stankovića, jer se statusi Ričmonda Boaćija, Milana Pavkova i Tomanea nisu mnogo promenili. Svi mogu da idu, a mogli bi i da ostanu, jer još uvek nisu dobili odgovarajuće ponude. Otežavajuća okolnost je što se Boaći i Pavkov oporavljaju od povreda, pa od starta sezone nisu proveli ni minut na terenu.

Najvažnije bitke su sve bliže, u utorak počinju kvalifikacije za Ligu šampiona. Sa prvim protivnikom, Evropom iz Gibraltara, ne bi smelo da bude većih problema i ovaj meč će poslužiti da ekipa uhvati zalet i spremnije krene ka mnogo većim izazovima. Gostovanje u Gruziji ili Albaniji 25. avgusta biće mnogo napetije i teže, to je duel koji će zahtevati da Stanković bude siguran u sve opcije koje priprema.

Sa ofanzivnim adutima koje ima na raspolaganju, trener crveno-belih otvorio je još jednu varijantu, a to je da Ben igra takozvanu lažnu devetku. Zahvalni i predani momak sa Komora odlično se snalazi i na ovoj poziciji, a u poslednjem meču protiv Spartaka postigao je dva pogotka i često je ulazio u prilike. To nije slučaj sa Tomaneom, iako je i on, kada je ušao sa klupe, uspeo da zatrese mrežu Subotičanima. Ispada da je Portugalac rezervna varijanta i u ovim okolnostima kada nema Boaćija i Pavkova. Navijačima Crvene zvezde najviše smeta što u njegovoj pojavi nema strasti, golgeterske gladi.

Baš te osobine cenile su se kod Boaćija u njegovim najboljim danima. Od kada se vratio iz Kine, splasnule su i vrline koje su ga krasile, "smekšao" je i zbog brojnih povreda. Slično je i sa sudbinom Milana Pavkova, nedorečen je i nije napadač na koga možete da se oslonite.

Stanković nema vremena, a verovatno ni strpljenja da čeka. Zato je postojala ozbiljna namera da se dovede proveren i snažan špic poput iskusnog Makede. Italijan je i dalje želja i možda će biti dostupan tek kada se Crvena zvezda domogne Lige Evrope ili još bolje, ako se treći put zaredom probije do Lige šampiona. U tom slučaju, neće smetati ni ukoliko se omane u izboru pojačanja kao što je bilo sa nesrećnim La Parom.

JOVIČIĆ SVE RASPLAKAO

SUZE na rastanku. Branko Jovičić je protiv Spartaka odigrao oproštajni meč, pošto će karijeru nastaviti u ruskom Uralu. U prethodne tri godine borio se kao lav u svakom duelu i zato će ostati u srcima navijača koji su cenili njegovo požrtvovanje i ogromnu želju. Posle utakmice nije mogao da zadrži suze, a teško je bilo i treneru Stankoviću. Svima je žao što odlazi Bakula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri