EMOTIVNA ISPOVEST SINIŠE MIHAJLOVIĆA: Najbolji drug je pucao u moju sliku, minirao mi je kuću - oprostio sam mu

Novosti online

sreda, 05. 08. 2020. u 12:54

ЕМОТИВНА ИСПОВЕСТ СИНИШЕ МИХАЈЛОВИЋА: Најбољи друг је пуцао у моју слику, минирао ми је кућу - опростио сам му

foto: EPA

SINIŠA Mihajlović je prošao mnogo toga u životu, a njegova ispovest o rodnom Borovu i svemu što se desilo tokom rata ledi krv u žilama.

Život nije mazio legendu Zvezde, počev od 1991. godine, kada je pred vihorom rata napustio Borovo selo, koje je četiri godine kasnije pogodila hrvatsko-vojna policijska akcija "Oluja".

U svoju kuću se vratio tek 25 godina kasnije, kada je, „maksiran” sa kapom i naočarima, došao da vidi gde je odrastao i proveo detinjstvo.

- Pod mojim pritiskom, roditelji su spakovali najnužnije stvari i doselili se u Beograd. Priključio nam se i brat Dražen. Posle je do nas stigla vest da je naša kuća u Borovu minirana i da je neko ispalio metak u moju sliku na zidu. U tom groznom činu bilo je određene simbolike, poruka je bila više nego jasna. Ko je mogao da baci bombu na našu kuću? Ko je i zašto pucao u moju i Draženovu sliku? Ta pitanja su me proganjala dok napokon nisam saznao istinu. To je učinio Stipe, jedan od mojih najboljih drugova iz detinjstva, kojeg sam doživljavao kao brata. Videli smo se 2000. godine u Zagrebu. Došao je u hotel i pitao me da li sve znam. Priznao mi je da je zapalio kuću, ali i spasao moje roditelje. Oprostio sam mu", piše u knjizi koju je 2012. napisao Miroslav Gavrilović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Slobodan

06.09.2020. 09:28

@Pticica - Tačno,išao sam sa Sinišom u školu,doduše nisam bio sportski tip kao on,mi smotaniji smo se dokazivali na drugim poljima.U svakom slučaju dobar drug,čovek.......što kažu jaran. Borovo je trgovao truli Milošević,i iako sam Srbin mogu da odgovorno tvrdim da su sva dešavanja,da ne kažem zla izležena u Beogradu.Lopuže od uzdignutih kriminalaca su harale i pljačkale,bili smo ucenjeni i uslovljavani za municiju,hranu,gorivo,svakodnevne potrepštine,struju.......itd.Samo da nas drže na uzdama.Naš drug iz razreda pobio je komšije Srbe,roditelje od naše školske drugarice............Šta više reći-roman,zahvaljujući majci Srbiji koja nije fol nigde učestvovala,a sve trgovala i odlučivala.