ZA NJEGA STE ČULI, ALI ZA KLUB NISTE: Bio je selektor Srbije, a sada vodi ekipu iz srpskog sela

Novosti online

30. 07. 2020. u 18:08

BIVŠI selektor mlade reprezentacije Srbije vratio se u domaći fudbal.

ЗА ЊЕГА СТЕ ЧУЛИ, АЛИ ЗА КЛУБ НИСТЕ: Био је селектор Србије, а сада води екипу из српског села

Foto: N.Paraušić

Tomislav Sivić (53) seo je na klupu novog člana Srpske lige "Vojvodina" (treći rang srpskog fudbala) - FK Tisa iz srpskog sela Adorjan nadomak Kanjiže.

U pitanju je klub koji formira tim za izazove u jačoj konkurenciji, pošto se do ovog leta takmičio u četvrtoj ligi (i bio četvrtoplasiran na tabeli Vojvođanske lige Sever u trenutku prekida), a rukovodstvo je iznenadilo sve izborom zvučnog trenerskog imena, prenosi "Sportski žurnal".

"Prihvatio sam poziv predsednika Tise da preuzmem ekipu. Volim da radim, volim izazove i uspehe, a odgovara mi i ovo mesto pored Tise. Samo timsim radom možemo do uspeha", kazao je Tomislav Sivić za pomenuti sportski list i istakao da će ekipu "snimati" protiv Tavankuta i Bačkog Gradišta, a da je plan da se pojačaju s najmanje trojicom dobrih igrača.

Sivić je trenersku karijeru počeo na Farskim Ostrvima, vodio razne uzrasne kategorije reprezentacije Srbije, a sedeo je i na klupi Smedereva, Voždovca, Kečkemeta, Hajduka iz Kule, Pakšija, Diosđera i Mezokevežda.

Što se tiče Adorjana, prema popisu iz 2011. godine ovo selo ima 1.037 stanovnika i preovladava mađarsko stanovništvo. Poznati su po adorjanskom duvanu.

(Sportski žurnal)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!