TSC najprijatnije iznenađenje Superlige: I Bačka Topola na mapi Evrope - gradi se stadion po UEFA standardima (FOTO)

J. Lemajić

16. 06. 2020. u 08:12

KADA je pre godinu dana TSC iz Bačke Topole postao član Superlige, njihov cilj je bio da obezbede opstanak među fudbalskom elitom u našoj zemlji.

ТСЦ најпријатније изненађење Суперлиге: И Бачка Топола на мапи Европе - гради се стадион по УЕФА стандардима (ФОТО)

Foto: FK TSC

Cilj je i više nego ostvaren i kolo pre kraja prvenstva, Topolčani dele treće mesto sa Vojvodinom i obezbedili su učešće na evropskoj sceni.


- I više smo nego zadovoljni kako teče ova debitantska sezona u Superligi, pogotovo jer smo obezbedili izlazak u Evropu. Skockali smo ekipu, sa minimalnim dovođenjem igrača u prelaznom roku, uspeli smo da sačuvamo kostur tima i pokazali da on ima snagu da parira svim klubovima u ligi - kaže direktor kluba Sabolč Palađi. - Napravili smo tim u kom nema zvezda, već samo jak kolektiv. Imamo više dobrih igrača, a kolektivna igra u jednom trenutku izbaci Silađija, pa Lukića, pa Milićevića... Trudićemo se da zadržimo igrače na broju, tamo gde smo malo slabiji da pojačamo, ali da u prvi tim uvrstimo bar četiri igrača koji su 1999. godište ili mlađi.


Do rezultata koji je mnoge iznenadio, Topolčani su, kako kažu, došli korak po korak. Od cilja da obezbede opstanak došli su do Evrope.

Foto: FK TSC

Tekst potpisa


- Nismo bili svesni kvaliteta ekipe u odnosu na druge timove koji već dugo u ligi, zato na startu nismo postavljali velike ciljeve. Kako su dolazili dobri rezultati, kada je već bio izvestan plej-of onda smo gledali da napravimo što bolji rezultat i učvrstimo četvrto mesto. Nismo sebi stvarali pritisak da moramo da ostvarimo neku poziciju, nego smo postepeno došli do ovog rezultata.

Korake ka Evropi TSC pravi na domaćem terenu u Senti, jer je u toku izgradnja stadiona u Bačkoj Topoli, u koji će biti uloženo više od 10 miliona evra.


- Završava se krovna konstrukcija i počinju unutrašnji radovi, a kako je planirano, trebalo bi da bude završen na leto iduće godine. Bio je plan da bude završen krajem ove godine, ali, iako nismo stajali, korona nas je usporila, tako da smo rešili da ne žurimo i da sve uradimo kako treba i obratimo pažnju na sve detalje - zaključio je Palađi.

Foto: FK TSC

Tekst potpisa

Stadion će biti po UEFA standardima, sa kapacitetom od 4.100 sedećih mesta. Pored stadiona biće izgrađen i hotel sa brojnim sadržajima, planirano je otvaranje muzeja fudbala... Stadion će biti sa hibridnim terenom, sa grejanjem odozdo i sa lampama u zimskom periodu koje mogu da regulišu rast trave. Kako su u neposrednoj blizini izvori termalne vode, Topolčani planiraju da je iskoriste za pravljenje struje, što se u Srbiji još nije radilo.


SENTA NEOSVOJIVA TVRĐAVA

DESET pobeda i pet remija, bez ijednog poraza, bilans je TSC na stadionu u Senti tokom debitantske sezone u srpskom elitnom rangu.

- Ostali smo neporaženi ove sezone u Senti, to je fantastičan osećaj, pogotovo kada se pobedi Zvezda, šampion Srbije. Izuzetno sam ponosan na svoje momke. Nemam reči... Nadam se da ćemo u sličnom stilu nastaviti i naredne sezone.Ostajem ovde, nadam se da ćemo moći u Senti da igramo i kvalifikacije - istakao je trener TSC Zoltan Sabo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna