VAŽNA ODLUKA: Britanska vlada menja zakon - zbog fudbala!

Novosti online

08. 05. 2024. u 15:18

Pabovi u Britaniji će moći da produže radno vreme do 1 ujutro ako Engleska ili Škotska prođu u polufinale Evropskog prvenstva u fudbalu ovog leta u Nemačkoj, saopštila je britanska vlada.

ВАЖНА ОДЛУКА: Британска влада мења закон - због фудбала!

FOTO: Tanjug/AP

Većina pabova u Britaniji se zatvara do 23 sata, ali ministri mogu da izdaju naredbu o povećanju radnog vremena da bi se obeležile prilike od "izuzetnog nacionalnog značaja".

Ministar unutrašnjih poslova Džejms Kleverli rekao je da će ovaj potez ''omogućiti prijateljima, porodicama i zajednicama da se sastaju duže'' kako bi gledali kako njihova nacija pobeđuje, prenosi Skaj njuz.

Pravilo uključuje Englesku i Vels, dok će Škotska i Severna Irska nezavisno doneti odluku.

Ovaj potez dolazi nakon konsultacija krajem prošle godine kako bi se pomoglo ugostiteljskoj industriji, koja je teško pogođena rastućim cenama energije i krizom troškova života.

Predlog o uvođenju ove promene naći će se danas pred parlamentom, kako bi se obezbedilo dovoljno vremena za raspravu i usvajanje pre početka turnira.

Vlada Velike Britanije je ranije odgodila zatvaranje pabova za kraljevska venčanja, kraljičin 90. rođendan 2016. godine, Svetsko prvenstvo 2014. i poslednje finale Eura 2021. godine.

Nemačka je domaćin Eura 2024, polufinale će se održati u utorak, 9. jula, i sredu, 10. jula, a finale u nedelju, 14. jula.

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!