IGRAĆE U TREĆEM RANGU I U LIGI EVROPE?! Neverovatna situacija koja je zbunila i čelnike UEFA

Novosti online

19. 04. 2024. u 17:55

POMALO neverovatna situacija dolazi iz Nemačke, svojevrsni fudbaleski presedan gledaće navijači. Po prvi put će klub iz trećeg ranga takmičenja igrati u Ligi Evrope.

ИГРАЋЕ У ТРЕЋЕМ РАНГУ И У ЛИГИ ЕВРОПЕ?! Невероватна ситуација која је збунила и челнике УЕФА

FOTO: A. Ilić

Bajer iz Leverkuzena osvojio je titulu, oborio rekord po broju utakmica bez poraza, čak 44, a pored Kupa Nemačke gde se bore za trofej, mogu da osvoje i Ligu Evrope, gde ih čeka duel sa Romom.

Zanimljivo je da naspram sebe imaju Kajzerslautern, klub koji ima podjednako zanimljivu priču.

Kajzer se plasirao u finale Kupa Nemačke, ono što je zanimljivo, radi se o drugoligašu kojem preti ispadanje, s obzirom da su pretposlednji na tabeli.

Ukoliko bi Kajzerslautern osvojio šampionski pehar 25. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu, obezbedio bi direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Ali, istovremeno bi moglo da mu se desi da ispadne u treću nemačku ligu, što bi bio presedan u UEFA takmičenjima, rezervisano za najbolje ekipe Evrope.

Trenutno, Kajzerslautern je na pretposlednjem 17. mestu, sa dva boda manje od pozicije koje vodi u baraž za opstanak. Uz njih se za opstanak bori i slavni Šalke kome preti bankrot i status amatera ako ispadne iz Cvajte.

BONUS VIDEO: Selektor SAD Stiv Ker kupio deonice Majorke

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)