TURCI EKSPRESNO POČELI SA REŠAVANJEM "SLUČAJA TRABZON": Uhapšeno 12 huligana koji su divljali na terenu

M. Bl.

18. 03. 2024. u 13:50

FUDBAL je u Turskoj umro u nadoknadi vremena i odmah po završetku meča Trabzon - Fenerbahče, a samo pukom srećom posle divljačkog pira domaćih navijača niko od aktera derbija nije ozbiljnije povređen.

ТУРЦИ ЕКСПРЕСНО ПОЧЕЛИ СА РЕШАВАЊЕМ СЛУЧАЈА ТРАБЗОН: Ухапшено 12 хулигана који су дивљали на терену

Foto: Profimedia

Još tokom trajanja utakmice golman Fenerbahčea Dominik Livaković je pogođen tvrdim predmetom u bradu, da bi proslava pobede Fenerovih fudbalera posle poslednjeg sudijskog zvižduka predstavljala signal za huligane Trabzona da uđu na teren i započnu obračun sa igračima žuto-plavih.

U opštem metežu Livaković je još jednom udaren pre ulaska u tunel, a u prolazu je potkačen i kapiten našeg nacionalnog tima Dušan Tadić od strane čoveka koji je nosio marker redarske službe. Prvotimci Fenera Miša Bašuai i Brajt Osaji - Samjuel nisu ustuknuli pred huliganima već su uzvratili, posebno Nigerijac koji je zbog karate udarca upućenog jednom od huligana (navodno imao i nož u rukama) kasnije na aerodromu u Istanbulu dočekan kao heroj navijača Fenerbahčea.

Policija je odmah po završetku haotičnih zbivanja na terenu stadiona u Trabzonu reagovala i počela sa hapšenjem pristalica Trabzona koje su učestvovale u incidentima po završetku meča. Uhapšeno je ukupno 12 osoba saopštio je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

- Uhapšeno je 12 osoba koje su identifikovane kao umešane u incidente koji su se dogodili posle utakmice Trabzonspor - Fenerbahče - napisao je on na društvenoj mreži X.

Pored navijača koji su upali na teren, uhapšeno je i pet osoba koje su na društvenim mrežama pozivale na nasilje, dodao je ministar.

- Apsolutno neprihvatljivo nasilje kome nije mesto u našem sportu, na terenu ili van njega. Svi igrači moraju biti bezbedni da se bave ovim sportom bilo gde na svetu - reagovao je na Instagramu predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino.

On je, takođe, pozvao vlasti da obezbede da se to poštuje i da odgovorni za incident u Turskoj budu kažnjeni. Osuđujući "neprihvatljive" događaje, Fudbalski savez Turske je u nedelju saopštio da će sankcije biti izrečene onima koji su odgovorni za incidente. Incident u Trabzonu je poslednji u nizu na dugačkoj listi incidenata u turskom fudbalu. Tursko prvenstvo je bilo prekinuto na nedelju dana u decembru nakon što je predsednik kluba Ankaragudžu napao sudiju posle utakmice.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata