PARTIZAN ZNAČAJNO OTEŽAO PUT KA PRVOM MESTU UOČI PLEJ-OFA: Derbi u Humskoj - (ne) moguća misija

M. Bl.

14. 03. 2024. u 14:23

BIO je 13. mart 2022, Napredak je gostovao u Humskoj. Uspeli su Kruševljani da zadrže početni rezultat i tako zadaju prvi udarac četi Aleksandra Stanojevića na putu ka osiguranju prvog mesta uoči plej-ofa. Tačno dve godine kasnije "čarapani" su se ponovo našli na istom mestu, protiv rivala koji se našao u gotovo istovetnoj situaciji i ponovo su uspeli.

ПАРТИЗАН ЗНАЧАЈНО ОТЕЖАО ПУТ КА ПРВОМ МЕСТУ УОЧИ ПЛЕЈ-ОФА: Дерби у Хумској - (не) могућа мисија

FOTO: FK Partizan

Sada su čak uspeli da osvoje sva tri boda, ali bi Duljaju i njegovim pulenima kompletan utisak posle duela u sredu uveče bio identičan i da je repriziran meč bez golova od pre dve godine. Derbi u Humskoj u plej-ofu sada za crno-bele deluje kao nemoguća misija, ne toliko zbog bodovne prednosti najvećeg rivala pet kola pre kraja, već zbog činjenice da godinama unazad prednost crveno-belih od jednog ili dva boda deluje kao 10 u ligaškim takmičenjima širom Evrope.

U danu posle novog kiksa protiv starog "dželata" u crno-belom taboru očekivano nije bilo raspoloženih za analizu svega što se dešavalo tokom skoro 100 minuta fudbala. Jurišao je Partizan ka golu Napretka, povremeno i bezglavo i stihijski, pa se definitivno ne može reći da su želja i voljni momenat zakazali. Promašaji iz kategorije "verovali ili ne" su sa svakim minutom koji je proticao krnjili samopouzdanje Duljajevih izabranika, pa su i situacije koje su se obično rešavale loptom u mreži protivnika završavale početničkim greškama.

Na sve to, "začin" u vidu tendencioznog novosadskog arbitra Nikole Radakovića je bio tu da ni u jednom trenutku ne dozvoli domaćim fudbalerima da tenzija bude niža. Njegovo "dosoljavanje" nervoze i prilikom najjednostavnijih odluka ili procena je nešto što teško može da se podvede pod slobodno sudijsko uverenje, s obzirom da je gro odluka po principu "pola-pola" prevagnulo na stranu Kruševljana, a protiv Natha i drugova.

Najupečatljivije su naravno situacije iz 33. i 70. minuta kada nije video faulove Marjanovića, odnosno golmana Savića, a istovremeno je i u VAR sobi vladao muk. O koliko se lošem sudiji radi valjda dovoljno govori činjenica da je u poslednjim sekundama utakmice zaustavio igru da bi se konsultovao sa VAR sobom, a zatim odmah odsvirao kraj. Da li je potrebno posebno napominjati da se situacije u VAR sobi analiziraju samo kada lopta miruje, tačnije kada je igra prekinuta. Radaković, eto, ipak zna da može i drugačije...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024