TRAGIČNA SUDBINA SVETSKOG PRVAKA! Andreas Breme je čistio toalete da bi preživeo...

Novosti online

20. 02. 2024. u 10:39

Fudbalska Nemačka nije još ožalila Franca Bekenbauera, najvećeg igrača u istoriji te zemlje, koji je preminuo prošlog meseca, a danas je stigao novi šok – umro je Andreas Breme.

ТРАГИЧНА СУДБИНА СВЕТСКОГ ПРВАКА! Андреас Бреме је чистио тоалете да би преживео...

Foto: AP

Nekadašnji levi bek „pancera“, Kajzerslauterna, Bajerna, Intera, preminuo je u 63. godini od srčanog udara, javljaju nemački mediji.

Tako je otišao još jedan junak Nemačke sa Svetskog prvenstva 1990. godine. U finalu protiv Argentine, kada je dosuđen penal u 86. minutu, Lotar Mateus, kako se tad pričalo, zbog problema sa obućom nije hteo da šutira. Andreas Breme je stavio loptu na belu tačku i lansirao „pancere“ na svetski tron. Sa klupe je tada nacionalnim „elfom“ dirigovao –Franc Bekenbauer.

Bio je Breme prototip današnjih „ving bekova“, koji su patrolirali celim bokom terena. Postigao je u karijeri više od 70 golova, što iz igre, penala, slobodnih udaraca. Koliki je bio majstor najbolje govore reči Franca Bekenbauera da mu nikada nije bilo do kraja jasno da li Andreas igra levom ili desnom nogom, dok je Lotar Mateus govorio da je Breme najtalentovaniji fudbaler sa kojim je ikada igrao.

Tokom sjajne igračke karijere Andreas Breme je bio u idealnom timu evropskih prvenstava 1984. i 1992. kao i Svetskog prvenstva u Italiji 1990. U klupskoj karijeri osvajao je titule sa Bajernom, Interom, pa čak je bio prvak Nemačke sa Kajzerslauternom 1998. godine, čime je stavio tačku na igračku karijeru.

Međutim, nakon što je završio fudbalsku karijeru i počeo da se bavi trenerskim poslom za njega su počeli problemi. Pre deset godina je proglasio i bankrot jer nije bio u stanju da izmiruje dugove, posle čega je počeo da radi u kompaniji koja se bavi čišćenjem toaleta. Nije birao način na koji će da dođe do novca koji mu je bio preko potreban, kako bi vratio dug od 250.000 evra.

Nažalost, tužan kraj jednog od najboljih koje je Nemačka imala. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)