MILOJEVIĆ PRAVI TIM U HODU: Trener Crvene zvezde moraće mnogo da improvizuje dok ne skocka najjači sastav

Z. Ćorović

04. 02. 2024. u 13:15

GENERALNA proba nije mnogo pomogla Vladanu Milojeviću ako je imao neke dileme koji će tim izvesti u prvom prolećnom kolu protiv Voždovca sledeće subote (16.30) na "Marakani". Zbog preterane nervoze i pogibeljnih startova igrača bugarskog Boteva, trener Crvene zvezde je povukao tim pola sata pre kraja utakmice, kako ne bi zbog povrede ostao bez još nekog bitnog igrača.

МИЛОЈЕВИЋ ПРАВИ ТИМ У ХОДУ: Тренер Црвене звезде мораће много да импровизује док не скоцка најјачи састав

FOTO: FK Crvena zvezda

Kada se podvuče crta, ove Zvezdine pripreme su bile specifične, pa je Milojević kao i u svom prvom mandatu ponovo morao mnogo da improvizuje, što ga tek čeka, jer je prinuđen da tim "skocka" u hodu. Na Kipru nije mogao da računa na veliki broj prvotimaca, povrede su iz stroja izbacile golmana Glazera, iskusne majstore Ivanića i Kataija, kao i prekaljenog levog beka Rodića. U prelaznom roku otišlii su prvi strelac Mijatović, mladi napadač Mitrović i vezista Kangva, a zbog obaveza sa reprezentacijama na Kupu Afrike i Azije, odsutni su bili Hvang Kraso, Điga i Bukari, koji se nedavno priključio ekipi.

Ipak, neke skice prvog tima mogle su da se uoče posle šest prijateljskih utakmica. Milojević je uvek voleo da ima snažnu i uigranu odbranu sa četvoricom igrača u zadnjoj liniji. Štoperski tandem kao najveće osiguranje za golmana Popovića (dok se ne vrati Glazer) činće Dragović i Spajić, pošto je mladi Điga preskočio pripreme. Desna strana rezervisana je za Kostu Nedeljkovića do leta i odlaska u Aston Vilu, dok će levo, dok se Rodić ne oporavi, najverovatnije igrati Nikolić, iako se dobrim radom nametao i mlađani Radojević. Dvojica zadnjih veznih biće Mijailović i Kanga, u koga Milojević ima ogromno poverenje i sigurno je da će opet biti starter.

Trenutno su najveći problem kreativci. Ivanić duže vreme kuburi sa povredom, prva opcija Hvang još uvek igra za Južnu Koreju na Kupu Azije, pa bi u prvi plan mogao da uskoči Stamenić, a šansu čeka i mladi Šljivić.

U napadu po krilima prednost imaju Olajinka i Bukari, dok je mesto centarfora kaparisao osporavani Šerif Endiaje, posle dobrih igara i četiri pogotka na pripremama.

Paklen raspored na startu

CRVENA zvezda ima jako težak raspored na startu šampionata. Posle meča sa Voždovcem na "Marakani" čeka je gostovanje u Novom Pazaru. Posle toga biće domaćin Čukaričkom, pa odlazi u goste ekipi TSC, a paklenu seriju završiće kod kuće u derbiju sa Partizanom.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!