ODREKLI SE RUSA I DOŽIVELI DEBAKL: Osvajač Kupa UEFA postaje amaterski klub

Novosti online

01. 02. 2024. u 08:23

FUDBALERI Šalkea i navijači tima iz Gelzenkirhena prolaze kroz verovatno najteži period.

ОДРЕКЛИ СЕ РУСА И ДОЖИВЕЛИ ДЕБАКЛ: Освајач Купа УЕФА постаје аматерски клуб

FOTO: EPA

Trenutno su pri dnu druge lige Nemačke poznatije kao Cvajta. Sa Braunšvajgom i Hanzom dele sa po 20 bodova mesto na začelju tabele. Ukoliko ne ostanu u ovom rangu, zbog već nagomilanog duga od 165 miliona evra, ne bi dobili licencu igranja u trećoj ligi ove zemlje.

Praktično bi od osvajača Lige Evrope (Kupa UEFA) i sedam Bundesliga postali amaterski klub. Šalke za nekoliko dana igra upravo meč sa jednim od direktnih rivala za opstanak, Braunšvajgom.

Podsećanja radi, nekada uspešan tim u Nemačkoj počeo je "novu eru" raskidanjem dugogodišnjeg sponzorstva sa poznatom ruskom kompanijom "Gazprom", odmah po početku rata u Ukrajini u februaru 2022.

Skinuli su taj natpis sa dresa, ostali bez ozbiljnog novca, rasprodali najbolje igrače i našli se u najtežem trenutku u istoriji kluba i misiji koja polako postaje nemoguća, posebno ako se uzme u obzir da će teško vratiti ogromne dugove.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja