SVETSKI REKORD! Crvena zvezda ušla u istoriju fudbala

Novosti online

04. 11. 2023. u 21:47

FUDBALERI Crvene zvezde pamtiće dugo pobedu nad Radnikom iz Surdulice (3:1), zbog toga što su došli do neverovatnog rekorda.

СВЕТСКИ РЕКОРД! Црвена звезда ушла у историју фудбала

FOTO: M. Vukadinović

Naime, crveno-beli su izjednačili rekord koji je do danas bio u vlasništvu Real Madrida, a tiče se utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu.

Ovo je bio 121 vezani meč u kome aktuelni šampion Srbije nije osetio gorčinu poraza kada igra na stadionu "Rajko Mitić" u Superligi.

Zvezda je ovu seriju započela još 30. aprila 2017. godine kada je pobedila Vojvodinu sa 2:0 golovima sadašnjeg prvotimca Gelora Kange, kao i Srđana Plavšića. Sada, nakon više od šest i po godina, niz crveno-belih traje 121 meč, a bilans koji ostvaren je: 109 pobeda i 12 remija uz gol razliku - 336:53.

Real Madrid je do ove brojke stigao u periodu od 1957. do 1965. Klub iz Ljutice Bogdana će priliku da prestine "kraljeviće" imati 9. decembra kada će na "Marakanu" doći lučanska Mladost.

Prethodni najduži niz Crvene zvezde je iznosio 96 utakmica bez poraza na Marakani u prvenstvu i trajao je od 1998. do 2004. godine.

BONUS VIDEO: Zvezda kao kod svoje kuće - navijačka podrška i himna crveno-belih sa razglasa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu