CRVENA ZVEZDA NIKAKO DA KRENE SA UBEDLJIVIM PARTIJAMA U DOMAĆEM PRVENSTVU: Mršave pobede tope titulu

Z. Ćorović

29. 10. 2023. u 21:45

NIJE bilo mučenja, mada je opet ostvaren trijumf sa mršavih 2:1. Iako je bila mnogo bolja od tog rezultata, Crvena zvezda nikako ne uspeva ili ne ume da naplati razliku u klasi, što je pokazao i poslednji meč na "krovu", ovoga puta sa novajlijom u ligi, ekipom IMT.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА НИКАКО ДА КРЕНЕ СА УБЕДЉИВИМ ПАРТИЈАМА У ДОМАЋЕМ ПРВЕНСТВУ: Мршаве победе топе титулу

FOTO: FK Crvena zvezda

Šampion je zaboravio kako se "rastura" slabiji protivnik, nimalo nije ubedljiv i furiozan da rivalima utera onaj poznati strah u kosti od koga se gubi utakmica još u svlačionici. Očigledno je da se novi trener Barak Bahar još nije prilagodio na srpsku fudbalsku svakodnevnicu i da su navijači crveno-belih navikli da njihov tim drobi i melje u Supreligi. Statistika iz poslednjeg perioda baš "radi" protiv Izraelca.

Od poslednjih sedam prvenstvenih utakmica, Crvena zvezda je samo na jednoj sačuvala svoju mrežu, kod kuće protiv Radničkog iz Niša (1:0). Njena labava odbrana je primila čak 12 pogodaka, skoro dva po meču. Pored zabrinjavajućih poraza od Voždovca (2:3) i Čukaričkog (1:2), svih pet pobeda ostvarila je samo sa jednim golom razlike, što je unelo dodatnu nervozu i neizvesnost, jer su u nekoliko završnica rivali opasno pretili da izjednače.

Sve je još uvek daleko od očekivanog - od ekipe koja je po snazi i svim procenama trebalo da se prošeta srpskom ligom, skupa Zvezda se našla u podređenom položaju u odnosu na "prežaljeni" Partizan. Kao da su uloge zamenjene i crno-beli se sa dugačkom serijom vezanih pobeda šepure sami na vrhu.

Sigurno je i Bahar svestan da bez ubedljivijih i sigurnijih izdanja neće još dugo sedeti na Zvezdinoj klupi. Često kombinuje, traži najbolja rešenja, pa je protiv "traktorista" vratio je napadača Krasoa u startnu postavu, prvi put od 2. septembra i meča sa Novim Pazarom u 6. kolu. Francuz je bio željan dokazivanja i brzo postigao sedmi prvenstveni pogodak.

- U kratkom vremenskom periodu smo odigrali dva duela, prvo u Ligi šampiona, pa potom i u prvenstvu. Pored fizičkog umora morali smo da budemo na visini zadatka protiv IMT-a, te je najvažnije da smo ostvarili pobedu. Odigrali smo dobar meč, dok je rezultat mogao da bude ubedljiviji na osnovu stvorenih prilika. Raduje me pogodak, zatresao sam mrežu sedmi put ove sezone, iako se ne obazirem mnogo na statistiku. Gledam da pomognem timu tako što ću dati svoj maksimum, a podjednako volim i da asistiram - istakao je Kraso.

Pored Krasoa, istakao se i Olanjinka, što je kod navijača vratilo nadu da se probudio strašan tandem iz pripremnog perioda. Ko je tada mogao i da pretpostavi da će ona moćna Zvezda biti ovako nesigurna i ranjiva.

TSC stiže u sredu

CRVENA zvezda će u sredu (19.00) dočekati TSC na stadionu "Rajko Mitić" u okviru zaostale utakmice osmog kola Superlige Srbije. Ulaznice za derbi Superlige puštene su u prodaju Po cenama: sever - 400 dinara, istok 500, zapad 700, tribina Siniša Mihajlović 1400, Vip 1 i 2 - 6500, Vip Galerija 8500 dinara.

Bez Olma u Beograd?

DANI Olmo, vedeta Lajpciga, obnovio je povredu kolena u ubedljivom trijumfu njegovog tima protiv Kelna (6:0) i čeka ga pauza od mesec dana. To znači da španski reprezentativac najverovatnije neće igrati protiv Crvene zvezde u 4. kolu Lige šampiona, 7. novembra na "Marakani".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!