HRVATI "POBEGLI" SA MEGDANA: Evo sa kim Srbija može igrati na Evropskom prvenstvu

Novosti online

18. 10. 2023. u 09:09

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu selekciju Crne Gore rezultatom 3:1 (1:1) u meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj i došla na korak do velikog cilja.

ХРВАТИ ПОБЕГЛИ СА МЕГДАНА: Ево са ким Србија може играти на Европском првенству

FOTO: M. Vukadinović

Ako osvoji bar bod u poslednjem kolu protiv Bugarske, naša reprezentacija će se prvi put pod imenom Srbija naći na Euru na kom nije učestvovala od 2000. godine kada je kao Jugoslavija poražena od Holandije u četvrtfinalu rezultatom 6:1.

Kalkulacije za grupnu fazu već mogu da se prave i pitanje koje se nameće je - u kom šeširu bi se četa Dragana Stojkovića Piksija našla kada bi se žreb održao sada? Odgovor je - u trećem!

Žreb za Evropsko prvenstvo biće održan 2. decembra u Hamburgu i timovi će biti podeljeni na osnovu ukupnog učinka u kvalifikacijama za završni turnir, a ne na osnovu FIFA rangiranja, kako je slučaj za Svetsko prvenstvo.

Zbog toga će i šeširi izgledati drugačije nego inače, a uz našu selekciju bili bi još i Škotska, Holandija, Slovenija, Hrvatska i Češka.

U prvom šeširu bili bi Nemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Belgija i Španija, drugi bi činili Mađarska, Danska, Albanija, Turska, Švajcarska i Austrija, dok bi se u četvrtom našli Italija, Slovačka, Rumunija, Izrael, Grčka i Poljska.

Deluje da su pojedini protivnici iz drugog šešira daleko lakši nego neki iz četvrtog, a posebno zanimljivo bi bilo što naša reprezentacija ne bi mogla da igra protiv Hrvatske i Slovenije u grupnoj fazi.

Naravno, pojedine selekcije su daleko od plasmana, pa tako Hrvati i Italijani mogu da "izvise", dok pojedine selekcije tek preko plej-ofa mogu do završnog turnira.

PRVI ŠEŠIR: Nemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Belgija i Španija.

DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Danska, Albanija, Turska, Švajcarska i Austrija.

TREĆI ŠEŠIR: Škotska, Holandija, SRBIJA, Slovenija, Hrvatska i Češka.

ČETVRTI ŠEŠIR: Italija, Slovačka, Rumunija, Izrael, Grčka i Poljska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (1)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene