SUTRA VELIKA PROMENA: Sudijska komisija FSS dobija novog predsednika

N. Iljukić

27. 09. 2023. u 14:06

SUDIJSKA komsija Fudbalskog saveza Srbije dobiće najverovatnije sutra novog predsednika. Odbor za Hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije pred kojim će biti nekoliko tačaka dnevnog reda će upravo tako, po hitnom postupku da smeni Dejana Filipovića i postavi njegovog nekadašnjeg kolegu Dejana Santrača na ovu odgovornu funkciju.

СУТРА ВЕЛИКА ПРОМЕНА: Судијска комисија ФСС добија новог председника

FOTO: M. Vukadinović

Santrač pomoćnik gradonačelnika

NOVI predsednik Sudijske komisije FSS Dejan Santrač (47) je od 2018. godine zamenik gradonačelnika Vršca zadužen za investicije i ekonomski razvoj ove opštine. Na ovoj funkciji će zameniti Dejana Filipovića koji je inače godinama zaposlen u Telekomu Srbije.

Najavljena smena Filipovića poklopila se nekako sa poslednjim otvorenim apelom iz Crvene zvezde da on ode sa te funkcije, pa neko ovo može da tumači i kao ispunjenje Zvezdine želje. Međutim, Filipovć je bio bod "baražnom paljbom" i iz Partizana koji je na temeljima jedne Filipovićeve fotografije sa finala Kupa šampiona 1992. godine u Bariju, kada se on kao školarac fotografisao u crveno-belom dresu, zatražio smenu bivšeg arbitra. Osim toga, još nekoliko klubova je tokom cele prošle sezone i početkom aktuelne, imalo niz primedbi na način delegiranja sudija koji su uglavnom na terenu ali i u VAR sobama u Staroj Pazovi činili skoro pa početničke greške. Do te mere da je Superliga došla na glas širom Evrope kao verovatno prvo takmičenje na planeti koje će uspeti da "pokvari" VAR tehnologiju.

Dakle, Filipovića danas menja Santrač, nekadašnji arbitar koji je rođen 1976. godine u Pavlišu, u Vojvodini, a danas je na funkciji zamenika opštine Vršac. Zanimljivo je da tokom karijere, u kojoj je bio glavni arbitar na terenu, nikada nije bio internacionalni sudija, ali je bio iz kategorije onih koji odgovorno rade svoj posao.

Odbor za hitna pitanja FSS kojeg čine predsednik naše kuće fudbala Dragan Džajić, potredsednici Sandra Sremčević, Branislav Nedimović, Janoš Žemberi i Branko Zečević doneće danas odluku prema kojoj će ubuduće Santrač donositi sve najvažnije odluke o suđenju i sudijama u Superligi i Prvoj ligi Srbije.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, Filipovića su mesta na čelu Sudijske komisije FSS koštala dva detalja. Prvi je vezan za analizu spornih situacija nakon odigranog 6. kola Superlige, pogotovo spornog penala za Zvezdu u 80. minutu u pobedi u Beogradu nad Novim Pazarom (2:1). Filipović se tada, navodno, požalio pred skoro 50 sudija u Staroj Pazovi da "nisu u obavezi da pomažu klubu koji ima budžet od 50 miliona evra". Ova rečenica je posle samo nekoliko minuta "doputovala" do Ljutice Bogdana i izazvala gnev čelnika Zvezde, ubrzo i otvoreni zahtev da se Filipović smeni. Druga kap koja je prelila čašu je lista međunarodnih sudija koja se šalje na adrese FIFA, a na njoj su se našli vrlo sporni arbitri.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!