DULJAJ PRED NORDSJELAND: Igramo na našem stadionu pred našom publikom, tako da kalkulacija nema

Tanjug

30. 08. 2023. u 13:08

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je danas da će njegov tim pokušati da popravi utisak iz prvog meča protiv danskog Nordsjelanda, kao i da će u revanšu plej-ofa za Ligu konferencija ići na pobedu.

ДУЉАЈ ПРЕД НОРДСЈЕЛАНД: Играмо на нашем стадиону пред нашом публиком, тако да калкулација нема

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

"Igramo na našem stadionu, ako možemo da ispravimo ono što smo napravili tamo, a napravili smo ništa, osramotili smo se. Nije problem izgubiti sa 0:5, već način na koji smo izgubili. Daleko od toga da treba tražiti opravdanja, dva penala, autogol, praktično oni su bili ti koji su dominirali na terenu čitavih 90 minuta. Sve ono što je tamo bilo loše moramo da okrenemo u našu korist", rekao je Duljaj na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana dočekuju sutra ekipu Nordsjelanda, u revanš meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencija.

Crno-beli su u prvom meču u Danskoj poraženi sa 0:5.

Duljaj je dodao da je od igrača tražio da u meč uđu sa više energije i agresivnosti.

"Igramo na našem stadionu pred našom publikom, tako da kalkulacija nema, idemo na pobedu. Sada obećavati nešto, neke velike izjave, daleko od toga", rekao je on.

Trener Partizana dodao je da je u ekipu došlo nekoliko pojačanja, kojima je potrebno vreme da bi pokazali kvalitet.

"Ono što je interesantno je da smo posle tih loših izdanja (u Evropi) uspeli da se vratimo, bez obzira na to da li je to domaće prvenstvo ili ova utakmica protiv Sabaha. Ja i dalje verujem u igrače, stojim iza njih i uvek ću stajati iza njih", istakao je on.

Duljaj je ocenio da je atmosfera u timu odlična, kao i da za razliku od prošlosti, svi igrači na klupi proslavljaju kada ekipa postigne gol.

"To znači da im je stalo do Partizana", rekao je on.

Duljaj je uveren da će navijači pružiti podršku timu u duelu protiv Nordsjelanda.

"Verujem da će ih biti 15.000 ili 17.000 (posle kazne Uefe) i verujem da ćemo imati podršku. Znam da svi koji budu bili na stadionu pomažu meni i pomažu mladim igračima i svakom igraču koji se nalazi u ekipi", istakao je on.

Proteklih dana beogradski mediji su izveštavali da je Duljaj blizu odlaska iz kluba, a on poručuje da ne oseća pritisak zbog moguće smene.

"Važno je da to ne utiče na tim. Pitali su me - treneru, šta se to piše po novinama, a ja sam im rekao, momci, igrate za sebe, za svoju porodicu i za Partizan. Najbolji odgovor je bio pobeda protiv Javora 3:1", dodao je on.

Duljaj je rekao da će za klub biti veliki udarac eliminacija u plej-ofu za Ligu konferencija, ali da ostaje borba za titulu u domaćem prvenstvu.

"Želim Zvezdi, TSC-u i Čukaričkom da osvoje što više bodova (u Evropi), jer je to izuzetno važno za naš fudbal, jer je to interes našeg fudbala", rekao je Duljaj.

Mladi fudbaler Partizana Nemanja Trifunović rekao je da je svestan da igra u jednom od najvećih klubova na ovim prostorima, kao i da to donosi pritisak sa kojim mora da se bori.

"Što se tiče sutrašnje utakmice, ja verujem ako su tu navijači da uz pomoć njih možemo sve da nadoknadimo", rekao je Trifunović.

Revanš meč između Partizana i Nordsjelanda igra se u četvrtak od 21.00.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2023. u 19:16

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)