PRVENAC NA STOTOM MEČU: Zvezdin univerzalac Srđan Mijailović ulepšao jubilej i "četvorku" protiv Napretka

Z. Ćorović

07. 08. 2023. u 19:55

PRVI gol na stotom meču i to kakav - prava umetnost. "Lepotan" Srđana Mijailovića ukrasio je Zvezdinu četvorku protiv Napretka, pokazao se kao najbolji razlog zašto navijači i po kiši i oluji treba da dolaze na "Marakanu" jer im je u ovoj novoj sezoni zagarantovano da će videti mnogo dobrog i uzbudljivog fudbala.

ПРВЕНАЦ НА СТОТОМ МЕЧУ: Звездин универзалац Срђан Мијаиловић улепшао јубилеј и четворку против Напретка

FOTO: FK Crvena zvezda

Svakako i lepih golova poput ovog Mićkovog neobičnog i zanimljivog prvenca. Trebalo je detetu kluba i pouzdanom vezisti okruglo sto utakmica u svim takmičenjima, da se prvi put obraduje pogotku u crveno-belom dresu. Njegova "kifla" sa preko 20 metara u golmanov levi gornji ugao ispala je evropski.

- Pokušavao sam i prošle sezone, ali nisam imao sreće, pa se dešavalo da ili golman ili okvir gola zaustavi moju želju da se upišem u strelce. Ovog puta je loppta ušla u gol, i presrećan sam zbog toga. Pogodak bih posvetio ženi i deci, sinovima Mihajlu i Matiji. Ne razmišljam o tome da li ću i kada dati još neki, jer je cilj da ekipa igra što bolje, da se nastavi u ovom ritmu - istakao je skromni i pouzdani Mijailović.

Novi trener Baraka Bahar smestio ga je u liniji sa trojicom defanzivaca, između dvojice štopera. Pokazalo se da je to odlično rešenje, jer Mićko odlično čita igru i elegantno skuplja i čisti "otpatke", dok su mu lopte čiste i pravovremene. Protiv Napretka je ponovo vraćen na zadnjeg veznog, pa je bilo više prostora da se opali koja lopta i po protivničkom golu.  

 - Prija mi rad sa Barakom Baharom i njegovim stručnim štabom, a to što igram na više mesta u ekipi je samo plus. Lično, igram šta mi se kaže i trudim se da na svakoj poziciji pružim maksimum. I u prvom mandatu kod Roberta Prosinečkog igrao sam kao štoper, tako da mi nije bilo teško da se prilagodim  - naglasio je Mijailović.

Kraso samo rešeta

NOVI napadač Žan Filip Kraso je za kratko vreme postao novi ljubimac Zvezdinih navijača, a za protivničke golmane pravi strah i trepet. U prva dva kola Superlige već je postigao četiri pogotka, dva šmekerski i dva iz penala koje izvodi sa posebnom lakoćom, jer golmana redovno pošalje u suprotnu stranu od lopte.

Kraso je proglašen i za najboljeg fudbalera prvog kola Superlige.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)