ŽELIM DA BUDEM SRCE ZVEZDINOG TIMA: Iz Danske stigao na Marakanu, uveren da će biti veliko pojačanje šampiona Srbije

Z. Ćorović

25. 06. 2023. u 17:19

ROĐEN je na Novom Zelandu, a u naš najtrofejniji klub dolazi iz Danske. Na "Marakani" su visokog vezistu Marka Stamenića (21, 188 cm) godinama pratili i čim se ukazala prilika, još zimus je napravljen dogovor da napusti Kopenhagen i dođe kao slobodan igrač. Mnogo lepih reči se čulo o Stameniću, a na njemu ostaje da ih u narednih četiri godine potvrdi u Zvezdinom dresu sa brojem šest, koji je zadužio na današnjoj promociji.

ЖЕЛИМ ДА БУДЕМ СРЦЕ ЗВЕЗДИНОГ ТИМА: Из Данске стигао на Маракану, уверен да ће бити велико појачање шампиона Србије

FOTO: EPA

- Dobar dan - rekao je Stamenić na srpskom, a potom je nastavio na engleskom. - Ponosan sam što sam u velikom klubu kao što je Zvezda, veliki je ovo dan za mene i moju porodicu, jer imam srpske korene sa tatine strane. Otac mi je došao iz Novog Sada na Novi Zeland, upoznao je moju majaku, a onda sam se rodio i ja. Lepo sam živeo tamo, punih 18 godina, a onda sam došao u Evropu. Sad sam ovde, gde su moji koreni i radujem se što sam u Srbiji. Boriću se za crveno-bele boje i nadam se da ću u naredne četiri godine uspeti sve da ostvarim sa klubom. Igrači su me lepo prihvatili, srdačni su, kao i svi u klubu i jedva čekam da zaigram.

Ima talanta i tehnike da može da igra "gde ga baciš", sam kaže da je najkorisniji u veznom redu.

 - Igrao sam u reprezentaciji Novog zelanda i ofanzivnog veznog, u Kopenhagenu i štopera, ali što se mene tiče, vidim se u sredini, u centrali, jer volim i da napadam i da branim. Ne pričam srpski još uvek, ali planiram da ga uskoro naučim. Odrastao sam uz fudbal, tu mi je ljubav preneo otac, iako su na Novom zelandu popularni i drugi sportovi. Za ragbi je preduslov bio da budeš krupan. Bio sam mršav kao dete, izabrao sam fudbal i mislim da nisam pogrešio. Što se broja tiče, smatram da je "šestica" srce tima, a ja to želim da budem u Zvezdi - ističe Stamenić koji neće imati status stranca jer ima srpski pasoš. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)