SRBIJA SEZONU ZAVRŠILA KAO 11. NA RANG LISTI UEFA: Sledeću sezone startuje sa pozicije broj 13.

Novosti online

11. 06. 2023. u 14:44

Srbija je sezonu u Evropi okončala kao 11. na rang listi Evropske fudbalske unije (UEFA), a u sledeću ulazi sa 13. pozicije, objavljeno je na sajtu UEFA. Evropska sezona u klupskom fudbalu okončana je u subotu uveče pobedom Mančester Sitija u finalu Lige šampiona protiv Intera.

СРБИЈА СЕЗОНУ ЗАВРШИЛА КАО 11. НА РАНГ ЛИСТИ УЕФА: Следећу сезоне стартује са позиције број 13.

FOTO: M. Vukadinović

Engleska, koja uz šampiona Evrope ima i osvajača Lige konferencija Vest Hem, je ubedljivo prva na rang listi UEFA sa 109.570 bodova. Na drugom mestu, sa ogromnim zaostatkom je Španija (92.998), slede Nemačka (82.481), Italija (81.926) i Francuska (61.164).

Srbija je okončala sezonu na 11. mestu sa 32.375 bodova čime je osigurala da i u sezoni 2024/25 u Evropi ponovo ima pet klubova, ali zbog promene sistema takmičenja Lige šampiona i povećanja sa 32 na 36 učesnika grupne faze neće imati mesto direktno u eliti, koje je ove sezone dobila zbog izbacivanja Rusije iz takmičenja pod okriljem UEFA. 

Šampion Srbije će sezonu početi iz plej-ofa Lige šampiona, što znači da ima garantovano mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, dok će vicešampion takmičenje započeti u drugom kolu kvalifikacija, stazi nešampiona, umesto kao ove godine, u trećem.

Zbog brisanja koeficijenata iz sezone 2018/19 Srbija sledeću sezonu, prvu sa pet klubova u istoriji, počinje sa 13. pozicije, a najvažnije će biti da na kraju ostane u prvih 15, jer će tako zadržati pet klubova u Evropi, odnosna dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u sezoni 2025/26. 

BONUS VIDEO: ONI SU NAŠ PONOS! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)