KO JE RODRI, HEROJ SITIJA? Bajkovita priča jednog od najskrominijih fudbalera na svetu

Novosti online

11. 06. 2023. u 13:47

Sama činjenica da nekog toliko poznatog i popularnog viđaš u studentskom domu svaki dan, u redu za hranu, čudila je mnoge. On je takav, sasvim običan, kao i drugi studenti, pričao je Rodrijev prijatelj svojevremeno.

КО ЈЕ РОДРИ, ХЕРОЈ СИТИЈА? Бајковита прича једног од најскроминијих фудбалера на свету

FOTO: EPA

Milioni evra na računu i milioni pratioca na društvenim mrežama. Raskošne vile, skupi automobili i glamurozan život s kojim vole da se pohvale mnogi fudbaleri. I sve ostalo što ide uz silni novac i status zvezde. To je život mnogih fudbalera koji maksimalno uživaju u slavi koju im je fudbal doneo. Međutim, jedan je drugačiji od drugih. Ne voli slavu niti svetla reflektora. Privatni život drži za sebe i jednostavno samo uživa u fudbalu. Zato je jedan od najboljih na svetu.

Rodrigo Ernandez Kaskante, svima poznatiji kao Rodri, heroj je Mančester sitija. Ratnik iz senke Pepa Gvardiole postigao je jedini gol u finalu Lige šampiona protiv Intera i 'građanima' doneo prvi 'klempavi trofej' u istoriji. Sanjali su ga navijači još otkako su arapski milijarderi ušli u klub. Pare su se ''pumpale'' u tim iz dana u dan ali nikako nisu mogli da stignu do pehara Lige šampiona, sve dok im to Rodri nije omogućio.

Jedan je od najboljih veznih fudbalera na svetu i igrač kog bi svaki trener želeo da ima. Kada je Gvardiola došao u Siti, jasno je igračima poručio da od svih fudbalera na svetu samo Leo Mesi kod njega ima sigurno mesto u prvoj postavi.

Pep je poznat kao trener koji jako puno rotira i menja kako bi igrači ostali što svežiji, ali Rodri je igrač bez kojeg ne može. Uvek ozbiljan i maksimalno fokusiran, diciplinovan, pošten, odgovoran i nenametljiv. On samo igra fudbal, za šta je i plaćen.

- Nisam zadovoljan onim što sam pokazao u prvom poluvremenu, odigrao sam užasno. Ipak, rekao sam sebi da moram da prebrodim tu situaciju, na kraju sam postigao gol, osećaj je neverovatan - rekao je Rodri.

Pre dve godine kada je Siti u finalu izgubio od Čelsija, Rodri je presedeo ceo meč na klupi.

- Rekao sam treneru da mora da me stavi u startnih 11. Tada sam navijao za svoje saigrače, a sad sam napokon igrao. Ovaj trofej je za sve njih koji su godinama igrali za ovaj klub. Za Aguera, za Fernandinja, za Silvu. Svi oni napravili su ovaj klub velikim, hvala im na tome - rekao je španski reprezentativac.

Rodri je jedan od najskromnijih fudbalera na svetu. I nije to nikakva floskula, to je samo činjenica. Kada je igrao za Viljareal i Atletiko Madrid, već tada je zarađivao ozbiljan novac kao 20-godišnjak, ali nije hteo da ''poleti''.  Na nagovor roditelja otišao je u studentski dom da živi, jer je pored fudbala istovremeno studirao i poslovni menadžment.

- Najbolje godine mog života. Roditelji su mi predložili da živim u studentskom domu i to je bila brilijantna ideja. Bilo mi je sjajno, odlična atmosfera, ljudi tvojih godina oko tebe. Tu sam upoznao i svoju devojku - rekao je Rodri jednom prilikom.

Došao je u Atletiko Madrid, mladu ekipu, još 2012 kao talentovan klinac, ali se nije dugo zadržao. Prešao je u Viljareal gde je dobio priliku u prvoj postavi koju je iskoristio. Još tada, dok je nosio dres ''žute podmornice'' imao je satus zvezde u Španiji, ali on sebe nije tako tretirao, samo je hteo da živi normalnim životom kao i njegovi drugovi.

- Sama činjenica da nekog toliko poznatog i popularnog viđaš u studentskom domu svaki dan, u redu za hranu, čudila je mnoge. On je takav, sasvim običan, kao i drugi studenti. Provodi vreme sa prijateljima, jako je ljubazan prema svima - ispričao je pre nekoliko godina njegov prijatelj Valentin. 

To je fudbaler koji ruši tipične stereotipe o razmaženim fudbalerima koji se razbacuju sa parama. Nema društvene mreže, porodičan je čovek koji privatni život zadržava isključivo  za sebe. Pauzu tokom korone iskoristio je da završi fakultet. Redovno donira krv, pa zbog toga nema ni jednu tetovažu na telu, od svake plate 25 posto šalje humanitarnim oragnizacijama u Španiji. Dok je igrao za Atletiko Madrid i Viljareal vozio je polovnu Opel Korsu.

I to je on. Igrač kojeg Gvardiola obožava zbog njegovih ljudskih vrlina i fudbalske genijalnosti. On je najskromniji fudbaler na svetu, koji je uradio nešto što mnoge druge zvezdu fudbala nisu uspele da urade za Siti. Da im donese trofej Lige šampiona. 

BONUS VIDEO: ONI SU NAŠ PONOS! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)