"MOJA REČ JE VEĆA OD ZVEZDE I BEOGRADA": Robert Prosinečki otkrio kako je došao u Crvenu zvezdu

Novosti online

20. 05. 2023. u 08:51

ROBERT Prosinečki je bio deo zlatne generacije Crvene zvezde. Bivši hrvatski fudbaler veruje da bi ekipa koja je pokorila Evropu mogla da se nadmeće sa Mančester sitijem.

МОЈА РЕЧ ЈЕ ВЕЋА ОД ЗВЕЗДЕ И БЕОГРАДА: Роберт Просинечки открио како је дошао у Црвену звезду

Foto: EPA

Popularni Žuti je u intervjuu za televiziju "Una" istakao da "građani" ne bi sigurno pobedili generaciju 1991. sa 4:0.

- Mislim da ne bi bilo 4:0 za njih, ma ne bi sigurno. Fudbal jeste evoluirao, međutim, tvrdim ti da bi 90 odsto igrača koji su nastupali devedesetih godina moglo da igra i sada. Malo bi se više pazili, više trenirali, vodili računa o prehrani, vitaminima, svemu što ide uz to. Jer, fudbal se još uvek igra loptom. Nije došla neka druga stvar - rekao je Prosinečki.

On je potom naveo da je odvavno oprostio pokjnom Ćiri Blaževiću što nije verovao u njega. Takođe, je otkrio i kako je došao u Zvezdu.

- Da, ima puno priča i o tome. A ovo je jedina prava istina. Ja sam to doživeo, a drugi nek pričaju. Došao sam na probu, pokojni otac me doveo. U tom periodu jako puno navijača je dolazilo na treninge, njih 500, 600. Tribine su uvijek bile popunjene. Igrala se prijateljska utakmica, a u toku je bila Univerzijada. U Zagrebu su bili Dragan Stojković Piksi, Boro Cvetković, Refik Šabanadžović i ne znam ko još sve. Mi smo odigrali prijateljsku sa Radom, a ja sam dobio šansu i pokazao se kao dobar. Uz to, bio sam i slobodan igrač. Džajić je to video, kao i pokojni trener Velibor Vasović koji mi je kasnije dao puno puno samopouzdanja i sa 18 godina me gurnuo u prvi sastav. Oni su videli kako igram i odlučili su da potpišu ugovor sa mnom - naveo je Robi i dodao:

- Moj otac je tada rekao da idemo kući i da ću, kad se vratim u Beograd, potpisati za Zvezdu. Pošto je Džaja video da sam bio stvarno dobar, možda je pomislio da ću u tom trenutku iskoristiti pohvale iz Beograda i vratiti se u Dinamo. Zato je rekao da ne mogu otići dok ne potpišem. Onda je moj tata odgovorio da je njegova reč veća od Zvezde i Beograda i da će njegov sin sigurno doći. Tako sam otišao u Zagreb po stvari, vratio se potom u Beograd i ostao četiri godine - zaključio je Prosinečki.

Legendarni hrvatski fudbaler je za Zvezdu igrao od 1987. do 1991. godine. Trener crveno-belih bio je od 2010. do 2012. godine.

BONUS VIDEO: BARSELONA PROSLAVILA TITULE: Hiljade navijača pozdravilo fudbalere i fudbalerke tokom vožnje ulicama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)