"JURIMO TITULU, ALI..." Dušan Tadić svestan situacije u kojoj je Ajaks

Novosti online

23. 04. 2023. u 22:19

FUDBALERI Ajaksa su aktuelni šampioni Holandije, ali su minimalne šanse da oni zadrže tu titulu. U današnjem velikom derbiju protiv PSV u Ajndhovenu "kopljanici" su lako poraženi sa 3:0 golovima dvostrukog strelca De Jonga i Simonsa, a kapiten Dušan Tadić je i pre ove utakmice vrlo sportski priznao da je put do trona ove sezone gotovo nemoguća misija.

ЈУРИМО ТИТУЛУ, АЛИ... Душан Тадић свестан ситуације у којој је Ајакс

FOTO: EPA

Štaviše, ekipa iz Amsteradama imaće novi cilj, a to je plasman bar na drugo mesto na tabeli jer i ta pozicija vodi do Lige šampiona sledeće sezone. Na toj poziciji je sada upravo PSV sa 65 bodova, tri više od Ajaksa.

- Dostigli smo željeni nivo forme u finišu sezone. Činjenica je da je kvalitet ekipe mnogo slabiji u odnosu na prošlu sezonu i to je najveća razlika, objašnjenje aktuelne pozicije našeg tima - rekao je Tadić.

Vidi Tadić i očiglednu razliku u odnosu na prošlu sezonu.

- Aktuelna godina razlikuje se od prethodne četiri, jer je Ajaks vodio kolo i čuvao prvo mesto. Sad je drugačija situacija, jurimo titulu, uradićemo sve što je do nas, ali će biti veoma teško - iskren je Tadić.

Zanimljivo je da će se baš Ajaks i PSV do kraja sezone boriti za jedan trofej, jer su oba tima u finalu Kupa Holandije koje će se igrati u sledeću nedelju, 30. aprila na stadionu "De Kajp" u Roterdamu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri