POTPISAN SPORAZUM: Maja Gojković i Dragan DŽajić o saradnji na unapređenju rodne ravnopravnosti

N. I.

20. 04. 2023. u 15:17

POTPREDSEDNICA vlade Republike Srbije, predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i ministarka kulture Maja Gojković i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić potpisali su Sporazum o saradnji između Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Fudbalskog saveza, u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti i jačanju položaja žena u Republici Srbiji.

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ: Маја Гојковић и Драган Џајић о сарадњи на унапређењу родне равноправности

FOTO: FSS

Gojković i Džajić su potpisali Sporazum imajući u vidu da je potrebno zajednički raditi na podizanju svesti javnosti o suzbijanju nasilja nad ženama i devojčicama, kao i jačanju svesti o ulozi žena kao jednog od važnih nosilaca promena u društvu i njihovog doprinosa razvoju i prosperitetu nacije.

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Fudbalski savez Srbije su utvrdili buduću saradnju u pogledu zajedničkih aktivnosti na razvoju i promociji učešća žena i devojčica u sportu, sa ciljem da se obezbede jednaki uslovi za aktivno učešće devojčica i žena u sportu i sportskim aktivnostima.

Cilj ovog Sporazuma je i prepoznavanje zajedničkih aktivnosti koje se odnose na afirmaciju sporta, a posebno fudbala, kod devojčica i žena, menjanje predrasuda i stereotipa o rodnim ulogama kada su sport i fudbal u pitanju, razmenu iskustava i sprovođenje zajedničkih edukacija, kao i društveno odgovorne kampanje i aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svesti javnosti o izazovima društva u pogledu rodne ravnopravnosti i položaja žena.

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Fudbalski savez Srbije zajednički će koordinirati svoje aktivnosti u vezi sa primenom Sporazuma o saradnji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri