BORBA PRSA U PRSA ZA TITULU: Trka između Arsenala i Mančester sitija za tron Premijer lige bliži se vrhuncu

Z. Ćorović

17. 04. 2023. u 16:09

NA OSTRVU kuva kao u loncu, trka za titulu pretvorila se u borbu prsa u prsa. I bukvalno, jer se već sada sa nestrpljenjem očekuje dvoboj godine koji će se 26. aprila igrati na "Etihadu" između dve prviplasirane ekipe Premijer Lige, kada će Mančester siti dočekati Arsenal. Biće to prava bitka za titulu, jer ko izađe kao pobednik biće u velikoj prednosti da u preostalih pet kola sačuva tron.

БОРБА ПРСА У ПРСА ЗА ТИТУЛУ: Трка између Арсенала и Манчестер ситија за трон Премијер лиге ближи се врхунцу

FOTO: Tanjug/AP

"Topdžije" su same krive što se ovako zakuvalo, na dve poslednje prvenstvene utakmice protiv Liverpula i Vest Hema prokockali su vođstva od dva gola prednosti (obe se završile 2:2). Kod poslednjeg remija u komšiluku, Saka je promašio penal kod 2:1, što su "čekićari" kaznili. Prednost od osam bodova koju je Arsenal imao sredinom januara na vrhu tabele, istopila se kao sneg na prolećnjem Suncu. Sa utakmicom više od rivala ostao je "tanak" višak od četiri boda, uz bojazan da će zahuktali Siti preoteti vrh u predstojećem derbiju.

- Razočaran sam posle remija sa Vest Hemom. Ponovo smo odlično startovali, potpuno smo kontrolisali utakmicu. Ne znam zašto, onda smo izgubili put. Dali smo rivalu nadu, napravili užasan penal. Saka je zatim promašio jedanaesterac, ali to se svima dešava. Pritisak je bio jak i pre nekoliko meseci, ali na neke stvari ne možemo da utičemo - bio je utučen Mikel Areta, trener Arsenala.

Za razliku od rivala, Siti je tempirao formu kada je najvažnije, kada se "lomi". Gvardiolin tim blista i u Ligi šampiona, gde je posle trojke protiv Bajerna na dovat polufinala. U domaćem prvenstvu, aktuelni šampion je na gasu do daske, pošto je vezao šest pobeda. U ovom trenutku "građani" igraju najbolji i najefikasniji fudbal u Evropi i zato drže sve u svojim rukama. Iako je Arsenal dugo bio lider, čini se da je još "zelen" da psihički i fizički izdrži strahovit nalet Halanda i drugova. Uostalom, ko je bolji, pokazaće direktan dvoboj na "Etihadu" sledeće srede.

Z. ĆOROVIĆ

ARSENAL (74 bodova)

Sautempton (d)

Mančster s. (g)

Čelsi (d)

Njukasl (g)

Brajton (d)

Notingem F. (g)

Vulvsi (d)

MANČESTER SITI (70)

Brajton (g)

Arsenal (d)

Fulam (g)

Vest Hem (d)

Lids (d)

Everton (g)

Čelsi (d)

Brentford (g)


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!