"ORLOVI" VOLE MESIJA: Dragan Stojković i Dušan Tadić glasali skoro isto u izboru FIFA za najboljeg igrača

Z. Ćorović

28. 02. 2023. u 20:52

ISTANČAN i vrlo sličan fudbalski ukus imaju selektor i kapiten "orlova". Pokazali su to i njihovi glasovi u izboru FIFA za najboljeg igrača godine. Dragan Stojković i Dušan Tadić maksimalan broj bodova dali su laureatu Leu Mesiju, kome je prestižno priznanje dodeljeno na gala večeri u Parizu, treći put.

ОРЛОВИ ВОЛЕ МЕСИЈА: Драган Стојковић и Душан Тадић гласали скоро исто у избору ФИФА за најбољег играча

FOTO: M. Vukadinović

Naši predstavnici su se složili da je odmah iza Argentinca 2022. obeležio francuski napadač Kilijan Mbape, a jedino su se mimoišli kod dodele bronzane medalje - Piksi je treće mesto dodelio Luki Modriću, dok se Tadić opredelio za Karima Benzemu.

Slično je bilo i kad je trebalo da se glasa za najboljeg trenera, prvi je na listi kod obojice bio Karlo Ančeloti, drugi Lionel Skaloni, a razlika kod trećeg mesta je u tome što je selektor uvrstio Didije Dešana, dok je as Ajaksa dao prednost Pepu Gvardioli. Ipak, Ančeloti nije pobedio u ovoj trci,, već Skaloni, jedini selektor koji je Argentini doneo titule sa svetskog prvenstva i Kopa Amerike.

I ovaj Fifin izbor "The best" (u kome po tradiciji sudeluju selektori i kapiteni svih svetskih reprezentacija, uz glasove medija i navijača) obeležile su brojne kontroverze. Jedna od njih je što kapiten Portugala Kristijano Ronaldo nije želeo da glasa, već je umesto njega to učinio njegov zamenik Pepe. Kristijanu je sigurno zasmetalo što ga prvi put od 2007. nema u idealnom timu godine: Kurtoa - Hakimi, Kanselo, Van Dajk - De Brujne, Modrić, Kasemiro - Mesi, Benzema, Mpabe i Holand. Igrači madridskog Reala nisu bili u Parizu, jer su ga "kraljevi" bojkotovali, smatrajući da oštećeni.

Odbio je da glasa i selektor "kockastih" Zlatko Dalić jer je, kako kaže, razočaran odnosom svetske kuće fudbala prema Hrvatskoj.

Za najboljeg golmana izabran je Argentinac Emilijano Martinez, ali mu ni ovoga puta niko iz FIFA naje skrenuo pažnju na njegovo nedolično ponašanje za vreme pobedničke ceremenje u Kataru.

ALABA NA MUKAMA

FUDBALER Real Madrida David Alaba razbesneo je navijače ovog kluba jer je u izboru za najboljeg fudbalera sveta najviše glasova dao Leu Mesiju, a ne klupskom saigraču Karimu Benzemi. Alaba je svoju odluku pokušao da opravda kako je kao kapiten Austriji glasao u ime tima, a ne u svoje i da je za njega Benzema najbolji od svih.

Dragan Stojović Piksi:

Igrači: 1. Mesi, 2. Mbape, 3. Modrić

Treneri: 1. Ančeloti, 2. Skaloni, 3. Dešan

Dušan Tadić

Igrači: 1. Mesi, 2. Mbape, 3. Benzema

Treneri: 1. Ančeloti, 2. Skaloni, 3. Gvardiola

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)