SKUPE "PLAVCE" ČEKA PAKAO: Liga šampiona se nastavlja nesmanjenom žestinom

Z. Ćorović

14. 02. 2023. u 22:27

DVA bivša evropska prvaka premijerno se hvataju u klinč. Borusija Dortmund ugostiće u sredu (21.00) Čelsi u prvom meču osmine finala Lige šampiona i neobično je to što se ovim poznatim ekipama do sada nije ukrstio put u nekom evropskom takmičenju.

СКУПЕ ПЛАВЦЕ ЧЕКА ПАКАО: Лига шампиона се наставља несмањеном жестином

FOTO: Tanjug/AP

Čelsi stiže u Nemačku sa svim skupim zimskim pojačanjima (Fernandez, Mudrik, Feliks...) da konačno razbije crni niz od osam mečeva u gostima bez pobede.

Trener "plavaca" Grem Poter je u velikm problemima, u Premijer ligi ekipa mu se nalazi tek na desetom mestu, drži je nada da samo u Evropi može da se napravi nešto veliko. Međutim, biće pravi podvig da se u paklu "Signal Iduna Parka" izvuče trijumf, pogotovo što je domaćim u strašnom zaletu. Dortmund je vezao šest pobeda u svim takmičenjima, a kod kuće je u seriji od deset utakmica bez poraza (sedam slavlja, tri remija).

- Potrebna nam je bar jedna pobeda iz dve utakmice da bismo prošli u sledeću rundu. Sigurno je malo lakše kod kuće sa euforijom od 80.000 navijača. Mukoko je povređen, moraćemo bez njega da napadnemo Čelsi - rekao je Edin Terzić, trener Dortmunda.

U drugom meču Lige šampiona u sredu, Briž dočekuje Benfiku. Iako su Belgijanci bili najprijatnije iznenađenje grupne faze, sada se suočavaju sa brojnim problemima, pa su lisabonski "orlovi" favoriti u ovom dvoboju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!