RADNIK POKRADEN, NIJE BIO FAUL ZA ZVEZDU: Oglasio se sudijski ekspert i sipao so na ranu srpskom fudbalu

Novosti online

15. 11. 2022. u 09:55

Sudijski ekspert Zdravko Jokić prokomentarisao je situaciju sa meča Crvene zvezde i Radnika iz Surdulice (2:1), te poručio da nije bilo kontakta.

РАДНИК ПОКРАДЕН, НИЈЕ БИО ФАУЛ ЗА ЗВЕЗДУ: Огласио се судијски експерт и сипао со на рану српском фудбалу

FOTO: Printskrin/Tviter/Partizan/Arena sport

Naime, Nemanja Milunović pao je u pokušaju šuta, sudija Nenad Minaković dosudio je faul. U emisiji na "Areni sport" nekadašnji arbitar analizirao je tu spornu situaciju i istakao da nije bilo faula na defanzivcu Zvezde.

- Sudija nepotrebno ide sasvim levo, umesto da bude iza igrača broj 11. Da je bio tamo, video bi da nema kontakta i da nema prekršaja. Trebalo je da pusti igru, nije bilo kontakta. Leva noga igrača u plavom dresu bila je statična i nije pravila pokret prema igraču Zvezde, koji je u zamahu udario loptu, pao. Moguće da je zahvatio nogu igrača u plavom pri šutu, ali on nije mogao da napadne i noga mu je bila statična. Mislim da sudija od plavog igrača nije mogao ni da vidi - rekao je Jokić.

Upitan je i da li VAR može da interveniše u takvoj situaciji?

- Ne. To je dobro pitanje. Ovo nije akcija u kontinuitetu, već kao da je pogrešno dosuđen aut ili korner, pa nakon toga padne gol. Bila je nova akcija, golman je mogao da odbrani. VAR interveniše kad tim koji je napravio prekršaj postigne gol, a sudija ne vidi taj prekršaj. Ovo je značajna greška u vidu rezultata, ali nije mogao da zna da li će biti gol. U ovoj situaciji umanjuje mu se ocena za 0,2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)