"GOBELJINJO" U ODABRANOM DRUŠTVU: Marko Gobeljić stigao Zvezdinu legendu

Novosti online

07. 10. 2022. u 15:42

MARKO Gobeljić bio je jedan od najboljih igrača sinoć na terenu u duelu Crvene zvezde i Ferencvaroša, te je u ritmu brazilske sambe zaplesao po terenu, a to mu je donelo skandiranje navijača.

ГОБЕЉИЊО У ОДАБРАНОМ ДРУШТВУ: Марко Гобељић стигао Звездину легенду

FOTO: Tanjug/AP

Pored toga, Marko Gobeljić obeležio je i jubilej. On je odigrao 50. evropsku utakmicu u dresu Crvene zvezde, tako se izjednačio sa četvrtom Zvezdinom zvezdom Vladimirom Petrovićem Pižonom.

- Marko Gobeljić je fudbaler sa najdužim stažom u aktuelnom igračkom kadru Crvene zvezde i ovo je šesta sezona kako je borbeni Kraljevčanin deo tima, a osim što je jedan od sinonima za sve evropske uspehe koje je klub krenuo da ostvaruje od leta 2017. godine sa sobom je doneo i zvezdašku crtu, gde se za sveti grb bori na nivou koji prevazilazi maksimum. I sinoć je bilo tako, pa je Gobeljić poslednji atom snage ostavio na terenu, i osim asistencije izdvojio se kao jedan od najboljih fudbalera na meču, navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Gobeljić se sa 50 evropskih nastupa izjednačio sa legendarnim Pižonom, ali i saigračem El Fardu Benom. Da je ovo zlatna generacija Crvene zvezde jasno govori činjenica da su prema ovom statističkom parametru, lideri Milan Borjan (72) i Milan Rodić (62).

Blizu jubileja su Slavoljub Srnić sa 46 i Gelor Kanga sa 45 evropskih utakmica u Zvezdinom dresu, ali i to je veliko dostignuće, s obzirom da je pomenuti dvojac iza sebe ostavio legende kao što su Dule Savić (41), Kule Aćimović (39), Zoran Filipović, Miloš Šestić, Mihalj Keri (35).

BONUS VIDEO: Mitrovićevih 50 golova za Srbiju: kako pogađa „Mitro gol“?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a