OGLASIO SE DUŠAN TADIĆ NAKON ZVIŽDUKA: Kapiten Srbije pred teškim zadatkom da podigne klonulu svlačionicu

Novosti online

05. 10. 2022. u 16:31

FUDBALERI Ajaksa čiji je kapiten ujedno i kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić doživeli su istorijski debakl u meču sa Napolijem i poraženi su rezultatom 6:1 na svojoj "Krojf areni". "Kopljanici" su bili na meti oštrih kritika svojih strastvenih navijača, a mnogi su glavnog krivca našli upravo u nešem reprezentativcu.

ОГЛАСИО СЕ ДУШАН ТАДИЋ НАКОН ЗВИЖДУКА: Капитен Србије пред тешким задатком да подигне клонулу свлачионицу

Dušan sa zavijenim prstima na konferenciji dan posle napada Foto Profimedia

Dušan Tadić je prethodne noći morao ranije na tuširanje, s obzirom da je morao da napusti teren zbog drugog žutog kartona. Legende Ajaksa osule su paljbu po njemu nakon završetka meča a nakon svega oglasio se i sam igrač.

- Počeli smo dobro, poveli 1:0 ali onda smo napravili dve, tri greške i već je bilo 1:3 i potpuno drugačija utakmica. Pokušali smo i na početku drugog poluvremena ali kada je bilo 1:4, utakmica je bila završena. Izgubiti 1:6 je nedopustivo. Ne valja ni za samopouzdanje, cela svlačionica je klonula. Odmah sutra moramo da vidimo šta je pogrešno i da dignemo glave. Neće biti lako ali mora da bude tako - rekao je Tadić posle meča.

Foto AP

Istakao je Tadić da je letošnja rekosntrukscija tima jedan od razloga lošijih igara njegovog tima. Podsetimo, dres holandskog giganta svukli su ovog leta Antoni, Ale, Martinez, Onana, Mazraui, Gravenberh, Taljafiko.

- Izgubili smo letos sedmoricu ili osmoricu bitnih igrača koje nije lako zameniti. Potrebno je vremena da se opet naprave automatizmi u igri. Taj proces još traje. Moramo da shvatimo kako da opet iskoristimo kvalitet. Vreme je da se pogledamo u ogledalo. Kada dođu ovako teški trenuci, moramo da se vratimo nekim osnovama. Danas smo primali golove veoma lako. Naravno da su oni dobar tim, ali i mi smo. A to nismo pokazali danas.

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Mnogo se priča i o njegovim izdanjima i formi koja je u silaznoj putanji.

- Imao sam dobre i loše partije. Igram na drugačijoj poziciji koja je nešto novo za mene, ali ne želim da tražim izgovore. Prethodne četiri godine sam igrao levo ali nije na meni da odlučujem o tome. Sada pričamo o tome jer su rezultati loši i gubimo. Da kojim slučajem pobeđujemo, rekli biste da je to dobra pozicija za mene. Najvažnije je da svi opet počnemo da igramo kao tim.

- Svima su zviždali. Znamo svi koliko je ovo veliki klub. Ovo je normalno jer niko nije srećan kada gubi. Jako bolan poraz za sve koji vole Ajaks. Moramo da rešimo probleme jer sezona je dugačka.

Što se tiče isključenja, kaže:

- Kod prvog žutog sam mislio da ga neću dokačiti, kod drugog sam gradio loptu.

Foto Tanjug

Trener Alfred Shruder se suočava sa teškom krizom jer Ajaksa ima tri poraza i jedan remi na poslednja četiri meča.

- U ovom trenutku su Liverpul i Napoli previše za nas. Nismo dovoljno dobri kao tim. Želim da vidim igrače koji će da pokažu više hrabrosti sa loptom i u tehničkim veštinama. To nismo imali danas. Moraćemo u Italiji da probamo nešto drugačije. Moramo da pobedimo tamo. Ovo nije dostojno Ajaksa.

O zvižducima navijača i napuštanju tribina pre kraja utakmica, kaže:

- Razumem emocije navijača. Ali moramo da ostanemo smireni. Jasno mi je da je ovo nokaut. Znao sam da je Napoli u dobroj formi ali mi smo previše grešili sa loptom. Nismo se dobro branili i nismo donosili dobre odluke u organizaciji igre. Pre tri nedelje ste me posle poraza od Liverpula pitali da li je to bila najbolja igra Ajaksa u poslednjih nekoliko godina. Sada se sve okrenulo. Promenili smo mnogo igrača letos. Ne deluje da će se novi uklopiti brzo kao što smo očekivali.

Upitan da li je Dušan Tadić trebalo da bude zamenjen pre crvenog kartona, odgovorio je:

- On nije jedini. Gomila ih je bilo za izmenu. Ali šta da menjate kada gubite 1:4 ili 1:5. Odgovornost je na meni i prihvatam kritike.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!