PIKSI GA NAJAVIO U DRESU SRBIJE, ALI... Supertalentovani Samardžić se, ipak, dvoumi? "Odlučiću kada budem spreman"

S. R.

20. 09. 2022. u 23:08

DILEMA još nije razrešena.

ПИКСИ ГА НАЈАВИО У ДРЕСУ СРБИЈЕ, АЛИ... Суперталентовани Самарџић се, ипак, двоуми? Одлучићу када будем спреман

Foto: EPA

Iako je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi samouvereno najavio da će Lazar Samardžić (20) obući dres "orlova", to izgleda nije gotova stvar.

- Čuo sam i pročitao mnogo vesti i ispratio diskusije o mojoj reprezentativnoj budućnosti. Moja porodica i ja se osećamo veoma počastvovano i ponosno. Ja sam mlad igrač, ali sa jasnim ciljevima! Čvrsto stojim obema nogama na zemlji, naporno radim, fokusiran sam i odlučan. Veoma sam srećan zbog starta ove sezone. Kao tim smo ostvarili sjajne rezultate i dobro smo pozicionirani - napisao je mladi vezista Udinezea na društvenim mrežama.

Samardžić je rođen u Nemačkoj, od roditelja koji imaju srpske korene. Njegov otac Vujadin je iz sela Tupković kod Živinica. Lazar je ponikao u Herti, za koju je debitovao 2020. godine. Potom je usledio prelazak u Lajpcig, iako je postojalo intresovanje Čelsija, Barselone i Juventusa. Sezonu kasnije potpisao je petogodišnji ugovor sa Udinezeom.

U protekloj godini upisao je 24 nastupa za "zebre" u svim takmičenjima, dva puta je zatresao mrežu. Ipak, ove je skrenuo pažnju na sebe, pošto je u uvodnih pet kola Serije A već izjednačio učinak iz prošle. Proteklog vikenda odigrao je pola sata u trijumfu nad nero-azurima (3:1).

- Moj apsolutni fokus u ovom momentu je na timovima čiji sam član. Ako ostvarim ciljeve i dositignuća koja sam sebi zacrtao, onda ću zaslužiti da budem nominovan za neke buduće zadatke. I tek onda mogu i moram da donesem odluku za koju ću reprezentaciju biti spreman - poručio je Samardžić, koji je prošao sve mlađe selekcije Nemačke i ukupno ubeležio 25 nastupa, uz osam golova. 

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!