CRVENO-BELA (O)PRAVDANJA: Mitar Mrkela objasnio poraz Zvezde u Turskoj

Novosti online

15. 09. 2022. u 22:51

SPORTSKI direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela razloge pada u igri šampiona Srbije vidi u tome što najbolji fudbaleri crveno-belih nisu u pravoj formi.

ЦРВЕНО-БЕЛА (О)ПРАВДАЊА: Митар Мркела објаснио пораз Звезде у Турској

FOTO: FK Crvena zvezda

Svestan je koliko klubu sa stadiona "Rajko Mitić" fale Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Aleksandar Pešić u najboljem izdanju, o čemu je pričao posle poraza Zvezde od Trabzona u 2. kolu Lige Evrope.

- Želeli smo danas pobedu, nismo je ostvarili. Mislim da naši ključni igrači u ovom trenutku nisu u formi. Imamo povređenog Ivanića, poluspremnog Pešića, Kataija... Sa boljom formom naših najboljih igrača mislim da bi stvari bile potpuno drugačije - rekao je Mrkela.

On smatra da je igrački kadar koji ima na raspolaganju Miloš Milojević dovoljan za Ligu Evrope, kao da je na meču u Turskoj bilo jako malo pozitivnih stvari.

- Dovoljan je, rekao sam koji je razlog zašto to u ovom trenutku nije. Bilo je nekih dobrih stvari, ali nedovoljnih da bi se ostvario dobar rezultat.

Novinare je interesovalo kako je moguće da ekipa nije fizički sprema u septembru mesecu.

- Nisam rekao da nije spremna, već da neki ključni igrači nisu u formi, zbog povreda. Nisam rekao da su igrači nespremni.

U klubu ne gube nadu da Zvezda može da nokaut faze Lige Evrope.

- Za mene koji sam dugo godina u Zvezdi, što kao igrač, što kao fukcioner, svaki poraz je jednako težak. Naš cilj je da se plasiramo u narednu rundu Lige Evrope, i verujem da će biti bolja situacija u narednim utakmicama.

Mrkela veruje da je tim koji imaju crveno-beli veoma kvalitetan.

- Mislim da imamo odličnu ekipu, da imamo odlične igrače. Svaki tim sa problemom koji mi imamo, a koji sam već rekao da imamo, da tri ključna igrača iz raznih razloga nisu na nivou na kome bi trebalo da budu može da se nađe u sličnoj situaciji.

Novinari su pitali sportskog direktora da li je trenutna situacija povezana sa odlaskom Dejana Stankovića sa klupe srpskog šampiona.

- Ne znam kakve veze ima odlazak Dejana Stankovića za povredama Ivanića, Kataija i Pešića?

Kanga je već drugi put ove sezone napravio grešku iz koje je rival dolazio do gola.

- To nije stvar o kojoj sada treba da pričamo - zaključio je Mrkela.

Crvena zvezda naredni meč u Ligi Evrope igra 6. oktobra protiv Ferencvaroša na stadionu "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO: Prepucavanje navijača Trabzona i Zvezde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori