Milorad Kosanović pred 168. večiti derbi: "Milojeviću mnogo lakše - Zvezda jača nego prošle godine, Partizan tek slaže tim"

Z. ĆOROVIĆ

30. 08. 2022. u 12:15

NEMA Dekija, nema ni Stolice - verovatno se prvi put u istoriji dešava da večiti ulaze u derbi sa novim trenerima, posle neočekivanih promena na početku sezone.

Милорад Косановић пред 168. вечити дерби: Милојевићу много лакше - Звезда јача него прошле године, Партизан тек слаже тим

Foto: N.Paraušić

Partizan će sutra (20.00) dočekati Crvenu zvezdu u derbiju koji će biti specifičan jer će ekipe predvoditi dvojica novajlija, Gordan Petrić i Miloš Milojević.

- Nije neobična situacija, nego je sve to posledica ukupnog stanja u našem fudbalu - analizira, za "Novosti", Milorad Miša Kosanović, naš poznati stručnjak i bivši trener crveno-belih. - Kad su ambicije visoke, kad hoćeš više nego što možeš, preteruješ u procenama i sebe hvališ, a o drugima ne razmišljaš, onda ti se to izdešava. Tako su prošli Crvena zvezda i Partizan jer su imali nerealnu sliku o svojim mogućnostima. Zvezda je verovatno planski uradila rokadu posle završenih kvalifikacija u Ligi šampiona, možda se i Dejan umorio, pa su svi zajedno zaključili da su potrebne promene. U Partizanu je doveden Petrić da sredi stanje posle baš lošeg starta.

Kome će od novajlija sutra biti lakše da se snađe?

- Mislim da je Milojeviću mnogo lakše, iz prostog razloga što ima kompletiran tim. Petrić tek počinje da ga slaže, ali još nije ni blizu onoga koji je prošle godine osvojio sto bodova. Zvezda ima snažniju ekipu nego prošle godine. E, sad, koliko će moći da odigra u ritmu koji derbi traži... Video sam da u Evropi imaju problema. Gledao sam i Partizan na poslednjem meču u Kragujevcu, bilo ga je teško gledati. Zvezda je u prednosti, ne samo što ima sedam bodova više, reklo bi se da je sve na njenoj strani. Ipak, derbi je derbi, uvek nepredvidiv. Nikada ne prognoziram, niti sam igrao sportsku prognozu.

Prethodne bitke između Stankovića i Stanojevića bile su tvrde i "ružne za oko". Da li će njihovi naslednici biti atraktivniji?

- Ne mogu da procenim, malog Miloja ne znam uopšte, Gordana poznajem, ali tek treba da vidimo kako će se snaći na ovom delikatnom poslu. Pre svega, uživao bih da vidim jednu dobru utakmicu i sportsko ponašanje aktera oba tima. Navijači neće biti korektni, to znam, ali me oni ne interesuju. Igrači imaju obavezu da se ponašuju kako dolikuje veličini klubova za koje nastupaju.

Koji igrači bi, po vama, mogli da se istaknu u ovom derbiju?

- U Partizanu je Urošević dobar, Gomeš je malo usporio u poslednje vreme, ali je u dvadeset metara jak mnogo. Dijabate po desnoj strani ima prodornost. U Zvezdi ima još više dobrih igrača. Kada su fizički spremni, Katai i Ivanić nemaju premca u Srbiji. U veznom redu dominirau Kanga i Kangva. Bukari ima kvalitet, ali mu moraš namestiti igru, Pešić je dobar u napadu... Za Zvezdu je normalno kada gostuje u Humskoj, a kada se igra na "Marakani", onda Partizan nema šanse, crno-beli se tamo uplaše - rezonuje Kosanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)