CIMIROT I TRAORE METE PARTIZANA: Prelazni rok u Humskoj dostiže kulminaciju

M. B.

20. 08. 2022. u 08:30

GRUPNA faza trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja je praktično obezbeđena, pa se u Humskoj odmah prionulo na posao kada je u pitanju jačanje igračkog kadra kako bi se jesen u Evropi dočekala spremno.

ЦИМИРОТ И ТРАОРЕ МЕТЕ ПАРТИЗАНА: Прелазни рок у Хумској достиже кулминацију

FOTO: Profimedia

Start sezone je pokazao da Partizan ima problema i sa kvalitetom i sa kvantitetom, a problem se posle odlaska čitavog niza igrača tokom leta najviše osetio u veznom redu.

Upravo zbog toga akcenat će u poslednjim danima avgusta biti uglavnom na jačanju manevra.

Tokom jučerašnjeg dana u javnost su "procurila" dva imena čiji bi potpisi za srpskog vicešampiona trebalo da budu realizovani u narednih nekoliko dana.

Prvi je Dijabateov zemljak, internacionalac iz Malija, Hamidu Traore (25). Ovaj centralni vezista je prošle sezone igrao zajedno sa Dijabateom u turskom Giresunu, a povoljna okolnost je što podjednako dobro može da pokriva uloge defanzivnog i centralnog veziste. Traore je praktično tokom cele dosadašnje karijere igrao u Turskoj pošto je od dolaska iz Olimpika u rodnom Maliju nosio dresove Elaziga, Karabuka, Adane Demirspor i Giresuna.

Paralelno sa Traoreom, pregovara se i sa reprezentativcem Bosne i Hercegovine Gojkom Cimirotom (29), iskusnim vezistom rođenim u Trebinju. Prethodne četiri godine je sa uspehom igrao za Standard iz Liježa, a ranije je pune tri sezone bio važan šraf u veznom redu solunskog PAOK. Momku sa srpskim pasošem (što značajno olakšava priču o transferu) ugovor sa belgijskim klubom ističe u junu naredne godine i ovo će praktično biti poslednja prilika Standarda da zaradi novac od njegove prodaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024